Francisco González: "La compra de Popular per part del Santander és bona notícia perquè demostra que el sistema és robust"

El president del BBVA ha ressaltat que no s'hagin necessitat ajudes públiques en aquest cas

Per

Bolsamania | 07 jun, 2017

El president de BBVA, Francisco González, ha intervingut en MoneyConf on ha parlat sobre la compra de Banc Popular per part del Banc Santander per un euro. González ha assegurat que "és una bona notícia" perquè demostra que el sistema financer espanyol és "robust" i no ha necessitat ajudes públiques.

El president de BBVA ha destacat que és "la primera vegada" que per resoldre un cas com el del Popular no han necessitat ajudes públiques, cosa que ha fet que reiteri que és una "molt bona notícia". A més, ha assegurat que aporta estabilitat al sistema financer europeu i espanyol.

Per al president de BBVA, els majors actius del banc són la satisfacció dels clients i la digitalització, mentre que considera que la mida de les entitats ha passat a segon pla. Per això, no li ha donat importància al fet que la primera entitat financera, en volum, que és el Banc Santander, s'hagi fet amb Popular.

La conferència en què ha participat González versava sobre la transformació digital del sistema financer, més concretament, com s'ha transformat BBVA. Així, el president de l'entitat ha destacat la importància de la transformació digital per a les entitats financeres. "Ara tothom parla del canvi cap al digital, abans ningú prestava atenció a aquest fenomen i ara molts tenen pressa", ha puntualitzat.

Francisco González ha explicat durant la seva intervenció que el futur passa pels bancs que no són només físics. De fet, ha apuntat que el 85% dels seus productes es mouen en un entorn digital, quan l'any passat eren la meitat i fa cinc anys només el 8%. "Si no han treballat en el procés de digitalització, no seran capaços de posar-se al dia", ha postil·lat.

Segons ha declarat, l'entitat que presideix gasta al voltant de 2.500 milions d'euros a l'any en innovació, digitalització del banc, cosa que, ha assegurat, fa més de 10 anys que estan fent i en els nous canvis que demana la societat i el mercat.

Últimas noticias