Fluidra reconeix que no ha dissenyat la seva política de dividends després de la fusió amb Zodiac

Eloi Planes confirma que l'empresa tornarà a repartir beneficis quant despalanquegi el seu deute per sota de 2,8 vegades

Per

Bolsamania | 27 jun, 2018

Amb l'aprovació de les autoritats de competència dels mercats internacionals, i també de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), gairebé a la butxaca, Fluidra ho té tot a punt per a la seva integració amb Zodiac. Tot, menys la política de dividends del gegant de les piscines i la gestió de l'aigua que sorgirà d'aquesta fusió. El president executiu de l'empresa, Eloi Planes, ha confirmat que la companyia té previst tornar a repartir beneficis entre el seu accionariat el 2019 i serà llavors quan dissenyarà la seva nova estratègia de repartiment de dividends.

"Hem d'esperar un any", ha explicat abans de la junta d'accionistes a Sabadell (Barcelona) celebrada aquest dimecres. Exactament el temps en què estima que trigarà l'empresa en despalanquejar el seu deute, que s'ha disparat després de l'operació amb la companyia nord-americana fins a 3,6 vegades el seu benefici brut d'explotació (EBITDA).

Per tornar a una xifra "raonable", en paraules del president executiu de Fluidra, i propera a les 1,7 vegades amb què van tancar l'exercici passat Planes ha descartat una ampliació de capital perquè seria "molt dolorós per a l'accionista". "La companyia generarà caixa sense necessitat d'una operació d'aquest tipus per fer alguna adquisició petita", ha avançat. I també per recompensar l'accionariat.

"Preveiem despalanquejar per sota de 3 vegades EBITDA aquest any. I arribar al 2019 per sota de 2,8 vegades", ha anticipat. El ritme seguirà fins a arribar a 2 vegades beneficis bruts el 2020, quan "tot el que rebaixem anirà a dividends" i operacions de compra, ha explicat el president de la multinacional catalana.

SENSE DIVIDENDS PER TERCERA VEGADA EN 49 ANYS

De cara a l'any que ve, ha esquivat comprometre’s amb una retribució del 50%, com és habitual que premiï l'accionista, i ha tret ferro al fet que aquest any no es reparteixi aquesta retribució, ja que és la tercera vegada en 49 anys d'història -tampoc hi va haver dividends el 2009 i el 2013-.

Ha apel·lat a l'excepcionalitat de l'ocasió durant una junta que serà l'última abans de la fusió que l'empresa està treballant des de 2016. Un repte que encara amb unes xifres rècord el 2017, quan va assolir un benefici net del 47,7%, amb les quals va arribar als objectius marcats al seu Pla Estratègic 2018 amb un any i mig d'antelació.

La Junta General d'Accionistes ha valorat positivament els resultats financers i operatius obtinguts durant l'exercici anterior (amb tancament el 31 de desembre de 2017). Així mateix, ha donat el vistiplau, entre d'altres punts a la política de remuneracions i el pla d'incentius basat en accions, que ja contemplen la nova dimensió de la companyia davant l'imminent tancament de la fusió amb Zodiac.

Planes ha detallat les operacions realitzades al llarg de 2017 i ha posat el focus sobre la fusió amb l'empresa nord-americana que ja va rebre l'aprovació de la Junta Extraordinària d'Accionistes el passat 20 de febrer. Finalment, ha subratllat fites com l'adquisició de Laghetto, marca italiana de piscines elevades de gamma alta, i Riiot Labs, especialista en connectivitat, així com la venda d’ATH.

Últimas noticias