Fluidra perd 2,8 milions fins a març per la integració amb Zodiac

Sense aquests costos, el benefici hauria estat de 5,9 milions d'euros

Per

Bolsamania | 08 mai, 2019

Fluidra ha obtingut un resultat negatiu de 2,8 milions d'euros en el primer trimestre de 2019 per les despeses no recurrents derivades del procés d'integració amb l'estatunidenca Zodiac i l'impacte de IFRS-16, encara que sense aquests costos el benefici és de 5,9 milions d'euros, segons ha informat en un comunicat a la CNMV.

La facturació entre gener i març es va contreure un 1,1%, fins als 313,1 milions d'euros, per l'impacte negatiu dels Estats Units a causa de factors extraordinaris: la meteorologia, el canvi del model de distribució i el trasllat d'una planta de Sant Diego a Tijuana.

La multinacional destaca que els fonaments d'Amèrica del Nord continuen sent sòlids i aquesta tendència es manifesta a l'abril, amb creixements de doble dígit en moneda local.

A Europa, Fluidra obté un increment d'un 9,7% en el sud i amb prop d'un 13% en la resta de la regió, ajustat per perímetre i moneda constant, mentre que l'activitat en la resta del món va continuar registrant un creixement estable (+6,2%), ajustat per divises i perímetre.

Davant aquest escenari, la companyia, líder mundial en el negoci d'equipament de piscines i wellness, reafirma les seves previsions per al conjunt de l'any, amb la previsió de facturar entre 1.350 milions i 1.400 milions d'euros, un Ebitda de 240 milions i 260 milions d'euros, i un deute net que estigui per sota de 2,6 vegades Ebitda enfront del ràtio de 4,3 en 2018.

"Pesi a l'inici tardà de la temporada a Amèrica del Nord per una meteorologia fora del comú i altres factors extraordinaris, continuem sent optimistes de cara al conjunt de l'exercici", ha afirmat Eloi Plans, president executiu de Fluidra.

En la seva opinió, la presència global de la companyia i la fortalesa d'altres mercats, especialment Europa, la millora del marge de vendes i el bon avanç de la integració fan mantenir la senda prevista en 2019, en línia amb el pla estratègic 2022.

Últimas noticias