Ferrovial ven la seva participació a dues autopistes de Portugal per 171 milions

L'operació s'ha tancat amb el fons DIF Infrastructure VI, gestionat per DIF Capital Partners

Per

Bolsamania | 14 set, 2020

Ferrovial ha venut al fons DIF Infrastructure VI, gestinado per DIF Capital Partners, la seva participació a dues autopistes de Portugal per 171 milions d'euros. L'acord contempla que la constructora espanyola continuï gestionant tots dos actius a través de la seva filial d'autopistes Cintra, segons ha informat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'operació encara està supeditada a l'aprovació de les autoritats portugueses i les entitats financeres. Si n'obté el vistiplau, Ferrovial es desfarà del 49% que té de l'autopista Nord Litoral i del 48% que controla a Via do Infante.

El 2016, DIF Infraestructure IV, un altre fons gestionat per DIF Capital Partners, ja es va fer amb una participació del 51% de l'autopista Nord Litoral i del 49% de Via do Infante.

Les autopistes Nord Litoral i Via do Infante, basades en pagaments per disponibilitat, es troben a Porto i Algarve, respectivament. Cintra es va adjudicar la primera el 2001 i la segona l'any 2000, amb uns contractes de concessions que expiren al 2031 i 2030, respectivament.

Cintra es dedica a la promoció privada d'infraestructures de transport a tot el món i, actualment, gestiona prop de 1.474 quilòmetres d'autopistes, repartits en 23 concessions al Canadà, els Estats Units, Europa, Austràlia i Colòmbia.

Últimas noticias