Ferrovial finalitza les obres de l'ascensor Halo de Vigo després d'una inversió de 15,7 milions

El projecte ha tingut una durada aproximada d'un any i mig

Per

Bolsamania | 26 mar, 2024

Ferrovial, en consorci amb la constructora gallega Oreco Balgón, ha finalitzat les obres de l'ascensor Halo que connecta el barri d'Areal amb l'àrea comercial de la plaça de Vialia a Vigo. El projecte ha tingut una durada aproximada d'un any i mig i ha suposat una inversió total de 15,7 milions d'euros, ha informat la companyia.

L'Halo consisteix en una torre de formigó de 36 metres d'alçada amb dos ascensors al seu interior que desembarquen en una passarel·la metàl·lica en forma d'anell de 86 metres de diàmetre i 190 metres de llargada. Tant l'estructura de la passarel·la com la torre d'ascensors s'han revestit amb vidres corbs i panells Solid Surface, un material orgànic i autonetejable que dota l'estructura d'un color blanc característic.

Els ascensors, amb una capacitat per a 17 usuaris cadascun, permeten connectar en uns 30 segons la zona baixa de la ciutat amb la part més alta, a Via Nord, evitant als ciutadans un trajecte de dos quilòmetres amb un desnivell de 50 metres.

El projecte s'emmarca en la iniciativa Vigo Vertical, impulsada pel Concello de Vigo, que té l'objectiu de resoldre el problema dels desnivells existents a la ciutat i millorar-ne l'accés. Amb aquesta estratègia municipal es busca, a més, “impulsar el desenvolupament econòmic i la inclusió social, així com protegir el medi ambient reduint les emissions de carboni en fomentar una mobilitat més sostenible”.

La ubicació del projecte, proper a un col·legi, ha obligat Ferrovial i Oreco Balgón a adaptar la construcció de l'Halo a unes "circumstàncies excepcionals", per les quals gran part dels treballs d'estructura i acabats s'han fet en horari nocturn per evitar tallar el trànsit de l'autopista AP-9.

Últimas noticias