Ferrovial compra a Carlyle la seva participació al consorci de la Terminal 1 de l'Aeroport JFK

La inversió de la companyia pujaria fins als 1.140 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 06 jun, 2022

Ferrovial, a través de la seva divisió d'Aeroports, i The Carlyle Global Infrastructure Fund han arribat a un acord per a l'adquisició per la primera del 96% de la societat a través de la qual Carlyle és titular d'un 51% a la concessionària designada per dissenyar, construir i operar fins a l'any 2060 la nova Terminal 1 de l'aeroport Internacional JFK de Nova York (que inclou les antigues Terminals 1, 2 i 3 d'aquest aeroport).

El tancament de la transacció està subjecte a certes condicions suspensives. La inversió de Ferrovial pujaria fins als 1.140 milions de dòlars nord-americans.

Amb una inversió de 9.500 milions de dòlars, el projecte de la Nova Terminal 1 s'ubicarà a l'espai que actualment ocupen la T1 i la T2 i l'antiga T3, oferint una experiència d'usuari millor al llarg dels més de 232.000 metres quadrats que tindrà aquesta nova infraestructura.

El procés de remodelació, que inclou la demolició de les terminals antigues i la modernització de les infraestructures, incrementarà la capacitat de la terminal. Un cop acabada l'obra, es convertirà en la terminal més gran de l'aeroport internacional JFK. La construcció del projecte es durà a terme per fases; s'espera que la primera fase estigui finalitzada el 2026.

Ferrovial té previst fer aquest dijous, 9 de juny, una conferència amb inversors i analistes per proporcionar més detalls de la transacció.

El 18 de febrer passat, Ferrovial va anunciar que havia arribat a un acord d'exclusivitat per negociar la transmissió d'aquesta participació de Carlyle a la Terminal 1 del JKF.

"Bones notícies per a Ferrovial", assenyalen des de Bankinter, empresa que aconsella comprar el valor, amb una valoració de 28,50 euros per acció. "Encara és aviat per determinar el possible impacte en valoració, però l'operació té sentit estratègic per a Ferrovial, que té com a objectiu incrementar la seva exposició a concessions", afirmen els seus experts.

"La companyia té una forta capacitat inversora, sobretot després de la venda de la divisió de serveis. Preveiem que tanqui 2022 amb una posició neta de caixa a la matriu superior als 2.000 milions d'euros, per la qual cosa no caldria una ampliació de capital".

Últimas noticias