FCC surt de pèrdues i guanya 21,5 milions d'euros durant el primer trimestre

L'EBITDA de gener a març va registrar un creixement del 12,7% fins als 173 milions d'euros

Per

Bolsamania | 11 mai, 2017

El Grup FCC va obtenir un benefici net de 21,4 milions d'euros durant el primer trimestre davant les pèrdues de 16,7 milions d'euros durant el mateix període de l'any anterior. La companyia valora aquest resultat com "un radical canvi de tendència per la progressiva visibilitat en l'augment de l'eficiència i rendibilitat, tant operativa com financera".

L'EBITDA de gener a març va registrar un creixement del 12,7% fins als 173 milions d'euros. Des del grup es destaca en aquesta dada "la reducció de les despeses d'estructura i administració (-20% respecte l'any anterior)". Els ingressos de la companyia controlada per Carlos Slim van caure no obstant això un 2,8% durant els tres primers mesos de l'any, fins als 1.343,3 milions, un descens que l'empresa atribueix a la venda del negoci de ciment als Estats Units.

A final de març, el deute net de la companyia se situava en 3.856 milions d'euros, un 7,4% més que un any abans, després d'aconseguir un acord amb els bancs per refinançar el gruix d'aquest passiu que està pendent de tancament definitiu.

La constructora considera que aquestes dades són el resultat d’un creixement sostingut de la rendibilitat operativa de les diferents àrees de negoci, fruit de l'estratègia de centrar-se en operacions més rendibles, de la millora de l'eficiència de les despeses d'estructura, les sinergies i les mesures per augmentar la productivitat".

Últimas noticias