FCC Aqualia compra el 80% de l'activitat d'aigua de GGU per 180 milions

GGU és filial al 100% de Georgia Capital (GCAP)

Per

Bolsamania | 03 gen, 2022

La capçalera del Grup FCC al sector de l'aigua, FCC Aqualia (participada al 51% per FCC i al 49% pel fons australià IFM), ha acordat adquirir el 80% de l'activitat d'aigua de Georgia Global Utilities (GGU) per 180 milions de dòlars.

GGU és la companyia propietària i operadora, entre d'altres, de les infraestructures del cicle integral de l'aigua a la capital de Geòrgia i és filial al 100% de Georgia Capital (GCAP).

Atès que GGU és propietària d'actius d'aigua i generació elèctrica, el procés es durà a terme durant l'any 2022 en dues fases. Una primera, que es preveu completar a finals de gener del 2022, en la qual FCC Aqualia adquireix el 65% de l'actual GGU, que inclou actius d'aigua i energies renovables, per un preu de 180 milions de dòlars. I una segona, en què GGU escindirà els actius d'energia renovables, quedant en el seu perímetre exclusivament els actius d'aigua (amb 4 plantes hidroelèctriques associades al cicle de l'aigua), amb la qual cosa llavors FCC Aqualia arribarà al 80% de GGU i GCAP mantindrà el 20% restant. Atès que GGU actualment ha emès un bo verd per 250 milions de dòlars, serà necessària la seva cancel·lació prèvia per poder completar l'escissió, després de la qual, s'estima que GGU emetrà un nou bo, ja ajustat al nou perímetre d'activitat de la societat.

El preu a pagar per la participació final del 80% a GGU representa una valoració de l'empresa (EV) de 8,9 vegades el seu EBITDA estimat de l'exercici 2021.

L'operació està sotmesa a diverses autoritzacions, entre les quals hi ha per a la primera fase l'aprovació de la junta general d'accionistes de GCAP, ja que, com a societat cotitzada a la Borsa de Londres, exigeix ​​ser ratificada pels seus accionistes. Així mateix, caldrà comptar amb les autoritzacions preceptives i habituals en aquest tipus de transaccions de les autoritats de la competència i de les reguladores de les activitats en què opera GGU.

A més, l'acord aconseguit inclou que FCC Aqualia atorga a GCAP una opció de venda, exercitable el 2025 o 2026 i GCAP atorga alhora a Aqualia una opció de compra, exercitable a la data de venciment del període de l'opció de venda, pel 20% restant.

Últimas noticias