Faes Farma preveu un augment dels ingressos del 5,5% el 2023 i un EBITDA estable

La farmacèutica ha celebrat aquest dimecres el seu 'Capital Markets Day'

Per

Bolsamania | 29 mar, 2023

Faes Farma ha celebrat aquest dimecres el seu 'Capital Markets Day', una trobada amb inversors durant la qual la companyia ha presentat les seves perspectives de resultats per al 2023. La farmacèutica preveu que el seu negoci segueixi creixent, encara que reconeix que s'enfronta a impactes rellevants als seus comptes.

Al costat positiu, destaca la favorable evolució a Llatinoamèrica (creixement del 20% en ingressos i EBITDA), l'estabilització del negoci de Nutrició i Salut Animal i el creixement de la franquícia de respiratori (Ellipta) i el negoci de Healthcare i Consumer a Espanya.

Com a impactes negatius, l'empresa fa referència a l'increment de l'esforç inversor en R+D+i per impulsar productes clau; al reforç de l'estructura comercial a les geografies claus per donar suport al pla de creixement; i al context generalitzat d'inflació de costos.

Amb tot, Faes Farma estima un creixement dels ingressos aquest any del 5,5% enfront del 2022, fins als 485-490 milions enfront dels 462 milions d'euros de l'any passat. Així mateix, anticipa un augment del 4% de l'EBITDA (fins als 138-142 milions) abans d'R+D+i i que aquest es mantingui en línia amb el del 2022 (121 milions) descomptant la inversió en R+D+i.

Faes ha afegit que el primer pilar estratègic de l'empresa és créixer al voltant de les famílies de productes clau (Bilastina, Calcifediol, Mesalazina) a través de la internacionalització via llicències. A més, el seu segon pilar estratègic es basa en la posada en valor i desenvolupament de les seves plataformes de comercialització directa, i el tercer en consolidar el focus en l'"excel·lència operativa" en un "context macroeconòmic complet". Sobre aquest darrer aspecte, la companyia ha destacat el reforç i l'optimització de les capacitats industrials mitjançant el desenvolupament d'una nova planta de producció farmacèutica i el desenvolupament d'un pla centrat en la millora de l'eficiència operativa.

Últimas noticias