Emilio Saracho: així és el nou president de Banco Popular

Actualment, és vicepresident mundial del banc nord-americà JP Morgan Chase

Per

Bolsamania | 01 des, 2016

Emilio Saracho (Madrid, 1955) serà el nou president de Banc Popular en substitució d'Ángel Ron. Actualment, és vicepresident mundial del banc nord-mericà JP Morgan Chase i, des de 2010, és conseller independent d'Inditex.

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Complutense de Madrid, va obtenir un MBA per la Universitat de Califòrnia a Los Angeles el 1980. En aquest any, va començar a treballar al Chase Manhattan Bank, on va ser el responsable de les activitats en sectors com a gas i petroli i telecomunicacions.

En 1985, va participar en la creació i desenvolupament del Banco Santander de Negocis, on va liderar la divisió de Investment Banking. En 1989 va ser nomenat responsable de la Divisió de Grans Empreses del Grup Santander i nomenat Director General Adjunt. Va ser així mateix conseller de FISEAT, Santander de Pensions i Santander de Leasing.

En 1990, va treballar per Goldman Sachs a Londres, com co-responsable de les operacions espanyoles i portugueses. En 1995, va tornar a Santander Investment com a Director General responsable de l'àrea de Investment Banking a nivell global. De 1996 a 1998, les seves responsabilitats inclouen les operacions del Banc a Àsia.

Es va incorporar a J.P. Morgan el 1998 com a President per a Espanya i Portugal, responsable del negoci en la Península Ibèrica i membre del European Management Committee. Des de principis de 2006 fins a l'1 de gener de 2008, va ser Chief Executive Officer de J.P. Morgan Private Bank per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, amb base a Londres. Sent al seu torn membre del Operating Committee i de l'European Management Committee, mantenint-se com a President de J.P. Morgan per a Espanya i Portugal.

Responsable de les activitats de Investment Banking de J.P. Morgan per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica. És membre del Comitè Executiu del Investment Bank i membre del Executive Committee de JPMorgan Chase. De desembre de 2012 a abril de 2015 va ser Deputy CEO for EMEA. Actualment és vicepresident de JP Morgan Chase & Co. Va ser designat conseller d'Inditex el 13 de juliol de 2010 i va ser reelegit el 14 de juliol de 2015.

Últimas noticias