Els usuaris de Twitter diuen 'sí' a la proposta de Musk de vendre el 10% de Tesla

El CEO de Tesla s'enfronta a una factura fiscal de més de 15.000 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 08 nov, 2021

Elon Musk va proposar dissabte una enquesta als seus seguidors a Twitter per consultar-los si havia de vendre el 10% de les seves accions de Tesla, i el 57,9% li ha contestat que sí que s'hauria de desfer d'aquesta participació. "Estava preparat per acceptar qualsevol dels resultats", va dir Musk després de finalitzar la votació.

El conseller delegat de Tesla s'enfronta a una factura fiscal de més de 15.000 milions de dòlars als propers mesos per les opcions de compra d'accions. Vendre part de les accions podria alliberar fons per pagar els impostos.

El 30 de juny, la participació de Musk a Tesla pujava a 170,5 milions d'accions i la venda del 10% suposaria a prop de 21.000 milions de dòlars, segons calcula 'Reuters' a partir del tancament dels títols de divendres. L'enquesta va obtenir més de 3,5 milions de vots.

"Últimament es parla molt que els guanys no realitzats són un mitjà d'evasió fiscal, així que proposo vendre el 10% de les meves accions de Tesla", va dir Musk dissabte.

Musk va rebre opcions el 2012 com a part d'un pla de compensació. Atès que no rep un salari o una bonificació en efectiu, la seva riquesa prové de les adjudicacions d'accions i dels guanys al preu dels títols de Tesla. El premi del 2012 va ser de 22,8 milions d'accions a un preu d'exercici de 6,24 dòlars per acció. Les accions de Tesla van tancar divendres als 1.222,09 dòlars, xifra que significa que el seu guany per les accions puja a una mica menys de 28.000 milions de dòlars.

L'empresa també ha revelat recentment que Musk ha contret préstecs utilitzant les seves accions com a garantia i, amb les vendes, Musk pot voler pagar algunes d'aquestes obligacions de préstec.

Com Tesla va assenyalar durant la presentació davant la Comissió de Valors i Borsa del tercer trimestre d'aquest any: "Si el preu de les nostres accions ordinàries disminuís substancialment, el Sr. Musk podria veure's obligat per una o més de les institucions bancàries a vendre accions ordinàries de Tesla per satisfer les seves obligacions de préstec si no pogués fer-ho per altres mitjans. Qualsevol d'aquestes vendes podria fer que el preu de les nostres accions ordinàries disminuís encara més”.

Les opcions expiren l'agost del proper any. Tot i això, per exercir-les, Musk ha de pagar l'impost sobre la renda pel guany. Atès que les opcions tributen com a prestació o compensació als treballadors, es gravaran als nivells superiors de renda ordinària, és a dir, el 37% més el 3,8% d'impost sobre inversions netes. També haurà de pagar el tipus impositiu màxim del 13,3% a Califòrnia, ja que les opcions es van concedir i van guanyar majoritàriament mentre era resident fiscal a Califòrnia.

Combinat, el tipus impositiu estatal i federal serà del 54,1%. Així que la factura fiscal total de les opcions, al preu actual, seria de 15.000 milions de dòlars.

Els demòcrates del Senat dels EUA han presentat una proposta per gravar les accions i altres actius negociables dels multimilionaris per ajudar a finançar l'agenda de despesa social del president Joe Biden i omplir un buit legal que els ha permès diferir indefinidament els impostos sobre els guanys de capital.

Musk ha criticat la proposta dient: "Al final, es queden sense els diners dels altres i llavors vénen per tu".

Últimas noticias