Els treballadors de BBVA tornen a mobilitzar-se contra l'ERO

Han convocat aturades parcials en tot BBVA el 25 i el 31 de maig i una vaga de 24 hores el dia 2 de juny

Per

Europa Press | 17 mai, 2021

Les organitzacions sindicals CCOO, ACB i UGT han tornat a convocar mobilitzacions per protestar per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha plantejat BBVA i que suposarà l'acomiadament de 3.448 treballadors del banc.

Aquestes organitzacions sindicals consideren que les posicions de BBVA segueixen "ancorades al principi de la negociació" i afirmen ser conscients que el banc pot aplicar unilateralment i sense acord l'acomiadament col·lectiu.

Per això, a l'espera que el banc "mogui fitxa", CCOO, UGT i ACB han preparat un calendari de mobilitzacions per intentar pressionar l'entitat en la negociació.

El 10 de maig passat ja va tenir lloc una primera concentració a 15 ciutats espanyoles, que va ser secundada per unes 6.000 persones, segons càlculs de Comissions Obreres.

Aquest dilluns, 17 de maig, a les sis de la tarda tornaran a concentrar treballadors davant les principals seus del banc a Madrid, Valladolid, Lleó, Les Palmes de Gran Canària, Tenerife, Barcelona, ​​Lleida, Girona, Tarragona, València, Múrcia, Bilbao, Pamplona, ​​Saragossa, Oviedo, Còrdova, Màlaga i Sevilla. A Galícia, en ser festiu, les concentracions seran el dimecres 19 a Vigo, Lugo, La Corunya i Orense.

Així mateix, han convocat aturades parcials en tot BBVA el 25 i el 31 de maig i una vaga de 24 hores el dia 2 de juny.

"Animem a la resta d'organitzacions sindicals que se sumin a aquest calendari, per crear un bloc unitari davant aquest acomiadament col·lectiu. Volem que aquesta negociació avançi i per això, posem les cartes sobre la taula. O avancem o el conflicte està servit", han advertit els tres sindicats en un comunicat.

Últimas noticias