Elon Musk treballa en unes càpsules submarines per al rescat dels nens de Tailàndia

El fundador de Tesla ha anunciat al seu Twitter com treballa l'equip d'enginyers

Per

Bolsamania | 09 jul, 2018

Actualitzat : 13:33

Elon Musk ha anunciat, a través del seu compte personal de Twitter, que està treballant en unes càpsules submarines per al rescat dels vuit nens atrapats en una cova a Tailàndia. Un equip d'enginyers està treballant en el desenvolupament d'aquestes càpsules.

L'aparell, que està sent ja testat en una piscina de Los Angeles, segons explica el mateix Musk al seu compte oficial de Twitter, consisteix en una càpsula metàl·lica amb forma de bala allargada, que estaria connectat a sengles tubs pels quals entraria l'oxigen necessari per completar la travessa fins a l'entrada de la gruta.

"El disseny està basat en els comentaris d'equips de busseig. Compte amb accés per a l'oxigen a la part frontal i a la posterior, que té forma de con", explica Musk, que ha dit que estava rebent recomanacions des de Tailàndia.

A causa de la grandària d'artefacte, l'entrenador de l'equip, que és l'únic adult d'aquest grup de tretze persones que va entrar a la gruta el passat 23 de juny, hauria de sortir pels seus propis mitjans.

El pla consisteix en què dos bussos experts traslladin la càpsula, que compta amb diversos agafadors, elaborats perquè puguin ajustar-s’hi una sèrie de corretges que portarien els submarinistes lligades a les seves cintures, mentre al seu interior és traslladat un menor.

Després que ahir els equips de rescat evacuessin quatre dels petits, les autoritats tailandeses van optar per suspendre l'operació de salvament fins aquest dilluns a causa que calia reposar les bombones d'aire comprimit col·locades al llarg de la travessia i avaluar la nova fase de l'operatiu.

En principi, l'ús d'aquestes càpsules, que podrien ser enviades a la cova Tham Luang, a la província del nord de Chiang Rai, en poques hores, és un "pla b" al qual només es recorreria si les autoritats descarten continuar amb les tasques de rescat, si la caverna s'inunda o si algun dels menors no se sent capaç de sortir pels seus propis mitjans.

"Em segueix sorprenent el valor, la resistència i la tenacitat dels nens i de l'equip de busseig a Tailàndia. El caràcter humà, en la seva màxima expressió", va elogiar l'empresari.

Últimas noticias