El trànsit d'Air Berlin es normalitza després de dos dies de nombroses baixes per malaltia dels seus pilots

La companyia s'ha vist obligada a cancel·lar fins a 200 vols

Per

Europa Press | 14 set, 2017

Actualitzat : 13:56

El trànsit aeri d'Air Berlin s'ha anat normalitzant al llarg del dia d'aquest dijous després de dues jornades en què es va veure obligada a cancel·lar a prop de 200 vols a causa d'un gran nombre de baixes mèdiques dels seus pilots.

"Hi ha esperances que avui sigui un dia normal", va assenyalar una portaveu de la companyia per a continuació indicar que durant les últimes hores s'ha reduït de forma notable el nombre de baixes. "Cada vegada més pilots avisen que estan preparats per treballar", ha afegit. Segons dades facilitades per Air Berlin, aquest dijous s'hauran de cancel·lar quatre connexions a l'aeroport berlinès de Tegel i també se suprimiran altres dos vols a Düsseldorf. Això no obstant, segons han indicat des de l'empresa, aquestes cancel·lacions estan relacionades amb els efectes de l'huracà Irma, no amb les baixes per malaltia dels pilots.

Dimarts i dimecres, la segona aerolínia d'Alemanya -actualment en concurs de creditors després de declarar-se insolvent a mitjans d'agost-- va anul·lar a prop de 200 vols cosa que va afectar milers de passatgers. No obstant això, cap al migdia de dimecres passat es va donar a conèixer que molts dels seus pilots havien tornat als seus llocs de treball. Un portaveu de l'aerolínia alemanya va dir ahir en un memoràndum que "des de la nit de dimarts, més de dues dotzenes de capitans han informat que estan aptes per volar", de manera que confiava que a partir d'aquest dijous les seves operacions tornarien a la normalitat.

VAGA ENCOBERTA

Algunes veus acusen els pilots de dur a terme una vaga encoberta com a mesura de pressió de cara a les negociacions per vendre parts de la companyia. El personal d'Air Berlin tem pels seus salaris i els seus llocs de treball si la companyia és adquirida per diferents grups empresarials. L'aerolínia alemanya es va declarar insolvent després que el seu principal accionista, Etihad Airways, li retirés el suport econòmic. Lufthansa i altres companyies han mostrat interès a adquirir part dels actius de l'empresa.

No obstant això, el govern alemany va avisar de la possibilitat que les nombroses baixes dels pilots, que van provocar que moltes de les operacions d'Air Berlin es paralitzessin, podrien afectar la venda de la companyia i suposar la pèrdua dels llocs de treball dels actuals empleats. És per això que, el ministre de Transport d'Alemanya, Alexander Dobrindt, va demanar als pilots d'Air Berlin que seguissin operant els vols de la companyia, per no complicar els esforços per rescatar l'aerolínia insolvent. Aquest divendres conclou el termini per presentar ofertes vinculants per a l'adquisició d'Air Berlin. La decisió es prendrà el 21 de setembre.

Últimas noticias