El nou conseller delegat d’Uber aposta per la sortida a borsa de la companyia

Dara Khosrowshahi té intenció que l'empresa comenci a cotitzar en un termini d'entre 18 i 36 mesos

Per

Europa Press | 31 ago, 2017

Dara Khosrowshahi, el nomenament com a nou conseller delegat d’Uber del qual es va fer oficial aquest dimecres, tot i que l'executiu no assumirà la direcció de la companyia propietària de la plataforma de serveis de transport privat fins dimarts que ve, ha expressat la seva intenció que Uber surti a Borsa en un termini d'entre 18 i 36 mesos.

Durant una trobada amb la plantilla d’Uber mantinguda aquest dimecres a les oficines de l'empresa a San Francisco, l'executiu d'origen iranià que ha liderat l'agència de viatges en línia Expedia durant els últims 12 anys, ha subratllat la necessitat de canviar la cultura de la companyia. "La companyia ha de canviar (...) El que ens ha portat fins aquí no és el que ens portarà al següent nivell", va afirmar.

"És la meva opinió que la companyia hauria de cotitzar en borsa"

"És la meva opinió que la companyia hauria de cotitzar en borsa", va dir el nou conseller delegat, segons recull la cadena CNBC, una postura que xoca amb l'opinió contrària expressada pel seu antecessor al lloc i fundador de la companyia, Travis Kalanick, que s'havia mostrat partidari d'endarrerir la potencial sortida al parquet de l'empresa, segons 'Financial Times'.

Així mateix, Khosrowshahi posat èmfasi sobre la importància que Uber estabilitzi el seu negoci estratègic, cosa que permetrà a la companyia realitzar apostes per projectes sense expectatives inicials de beneficis.

"Especialment en temps de dificultats, i ara mateix Uber té alguns problemes, segons es percep des de fora, realment has de concentrar-te en el principal i el nucli d'aquest negoci és el que et permetrà pagar les factures. Quan estiguis pagant les factures, llavors podràs tenir projectes", va explicar l'executiu.

Nascut a Teheran, Khosrowshahi, de 48 anys, va emigrar als EUA als nou anys i després de diversos anys al conglomerat d'internet IAC, on va arribar a ocupar el càrrec de director financer, des de 2005 havia estat al capdavant d'Expedia.

De fet, Expedia va anunciar ahir el nomenament de Mark Okerstrom, fins ara director financer i vicepresident d'operacions de la companyia, com a nou president i conseller delegat en substitució de Dara Khosrowshahi, que malgrat la seva marxa a Uber continuarà formant part del consell de l'agència de viatges en línia.

Khosrowshahi formava part d'una terna final de candidats al lloc de conseller delegat d’Uber junts amb Meg Whitman, directora de Hewlett Packard Enterprise, i Jeff Immelt, que el passat mes de juny va anunciar la seva sortida de la direcció de General Electric.

A finals del passat mes de juny, Travis Kalanick, cofundador d'Uber, es va veure forçat a presentar la seva dimissió com a conseller delegat de la plataforma de serveis de transport privat, després que cinc dels principals inversors en la companyia reclamessin la seva sortida immediata de la direcció.

Últimas noticias