El jutge demana 31 anys de presó i 22 milions de multa per a l'expresident de Pescanova

Manuel Fernández de Sousa està acusat de nou delictes

Per

Bolsamania | 14 jun, 2018

L'expresident de Pescanova, Manuel Fernández de Sousa, s'enfronta a una pena de presó de 31 anys i a una multa de 22 milions d'euros, després de l'acte d'obertura de judici oral dictat pel magistrat José de la Mata, de l'Audiència Nacional.

Fernández de Sousa ha estat acusat, segons informa La Voz de Galícia, de falsejament de comptes anuals, falsejament d'informació econòmica, estafa per captar inversors, estafa a entitats financeres, falsedat en document mercantil, insolvència punible, aixecament de béns, ús d'informació rellevant i impediment de l'actuació de l'organisme supervisor.

El jutge els acusa a ell i altres 17 directius i consellers de maquillar els estats financers entre els anys 2009 i 2012 per tal d'evitar que les conseqüències d'aquests moviments quedessin registrades en la seva comptabilitat i no es veiessin reflectides en els comptes que després presentaven davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A més, es declara així mateix la responsabilitat civil directa de la mercantil Mapfre assegurances d'empreses, companyia d'assegurances i reassegurances, de conformitat amb el que disposa l'article 117 CP, quant a asseguradora de la Auditora BDO i el seu soci auditor.

Per la seva banda, els 18 acusats respondran globalment considerats, conjuntament i solidària, aportant la quantitat de gairebé 280 milions d'euros en concepte de fiança, responent subsidiàriament a Pescanova per aquesta quantitat.

A l'auditora BDO li fixa una fiança de 45 milions d'euros i subsidiàriament respecte al seu soci auditor, de 161 milions d'euros. El fiscal demana una pena de presó de tres anys i mig per a Santiago Sañé, l'auditor de BDO que signava els comptes maquillades de l'empresa.

Últimas noticias