L'impost al diésel pujarà 4 cèntims per litre el preu del carburant

La intenció del Govern és equiparar la fiscalitat del diésel i la gasolina

Per

Europa Press | 20 set, 2018

Actualitzat : 12:53

El Govern ja ha xifrat l'impacte de la pujada de l'impost al diésel que tanta polèmica va suscitar a l'estiu. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat que suposarà un cost de 38 euros cada mil litres, o el que és el mateix, 0,038 cèntims per litre. Serà el cost que hagi d'assumir el consumidor mitjà, és a dir, aquell que realitza uns 15.000 quilòmetres a l'any, quedant exclosos professionals que utilitzen el transport com a mitjà de treball, entre ells transportistes i taxistes.

En concret, la titular d'Hisenda ha explicat que l'aportació per aquest tribut estarà entorn de 38 euros cada mil litres, la qual cosa significarà uns 3,3 euros mensuals per als consumidors que tinguin un perfil mitjà, una quantitat que Montero espera "que no tingui una repercussió important en la butxaca del consumidor".

"Serà l'aportació i el granit de sorra perquè els nostres néts i besnets puguin gaudir d'un planteja verd", ha assenyalat la ministra d'Hisenda en declaracions a RNE.

D'aquesta forma, després d'aquest increment en l'impost al dièsel, omplir el dipòsit dels cotxes que utilitzen aquest combustible serà uns 2,15 euros més car, tenint en compte que un dipòsit té una capacitat mitjana de 57 litres.

Segons la titular d'Hisenda, la proposta que està barrejant el Govern en aquest moment sobre l'impost al combustible *diésel no té un afany recaptatori. "És un afany bàsicament per ser dissuasori amb les conductes mediambientals", ha assenyalat.

En aquest sentit, la titular d'Hisenda ha assenyalat que la fiscalitat del dièsel forma part d'un paquet de mesures de canvi climàtic i ha insistit que s'està abordant una pujada que pràcticament "no es va a notar en el conjunt de les butxaques dels ciutadans".

En l'actualitat, l'impost al dièsel està fixat en 307 euros cada mil litres, que es veurà incrementat en 38 euros cada mil litres, fins als 345 euros cada mil litres d'aprovar-se aquest increment. La intenció de l'Executiu és equiparar la fiscalitat del *diésel i la de la gasolina, que es troba actualment en 400 euros cada mil litres.

Últimas noticias