El Grup BEI i BBVA posaran a disposició de les pimes espanyoles 960 milions

El BEI i l'entitat col·laboren des de fa més de 30 anys

Per

Bolsamania | 04 gen, 2022

El Grup Banc Europeu d'Inversions (BEI i FEI) i el BBVA uneixen forces per donar suport al capital circulant, les necessitats de liquiditat així com per cobrir les limitacions d'inversió de les petites i mitjanes empreses espanyoles afectades per la crisi de la Covid-19, segons han anunciat en un comunicat.

Amb aquest objectiu, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) i el Fons Europeu d'Inversions (FEI) garantiran un tram júnior d'una titulització sintètica de 120 milions d'euros d'una cartera de préstecs a pimes originada per BBVA, cosa que permetrà a la entitat basca proporcionar més de 960 milions d'euros de finançament per donar suport a les inversions de petites i mitges empreses.

L'operació cobreix el primer tram de pèrdua (first loss piece) en una estructura de titulització sintètica en el marc del Fons Europeu de Garantia, aprovat pel Consell Europeu com a part del paquet de mesures de 540.000 milions d'euros amb què la UE respon a l'impacte econòmic provocat pel coronavirus.

ACTIVITATS CONJUNTES DES DE FA 30 ANYS

El BEI i el BBVA col·laboren des de fa més de 30 anys. Al llarg d'aquest període, les dues institucions han signat més de 140 operacions a 17 països, proporcionant finançament directe a pimes i a empreses de mitjana capitalització per més de 4.500 milions d'euros.

El vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, ha declarat: “BBVA ha estat durant els darrers 30 anys, i continua sent, una contrapart clau per al Grup BEI. Junts, seguim impulsant noves iniciatives al mercat espanyol per complir els objectius de la política de la Unió Europea, recolzant les necessitats de finançament de les petites i mitjanes empreses, la columna vertebral de l'economia europea”.

El director executiu del FEI, Alain Godard, ha declarat així mateix: "Ens complau haver conclòs una de les primeres transaccions de titulització sota el Fons Europeu de Garantia amb BBVA. Això demostra que BBVA i el Grup EIB estem compromesos per ajudar les petites i mitjanes empreses a Espanya, especialment en temps difícils com els que vivim actualment”.

Per part seva, el conseller delegat de BBVA, Onur Genç, ha assenyalat: “El paper dels autònoms i les petites i mitjanes empreses és crucial per a l'economia espanyola. Amb aquest nou acord amb el BEI seguim treballant per ajudar-los a abordar els seus projectes, sobretot a l'àmbit de la sostenibilitat i la digitalització, donant suport així a la recuperació”.

Últimas noticias