El Govern exclou les renovables de les seves mesures per abaratir el preu de la llum

Companyies cotitzades com Solaria, Acciona Energia i Audax reben la notícia de forma positiva

Per

Bolsamania | 21 set, 2021

El govern espanyol, a través del Ministeri de Transició Ecològica, ha publicat un aclariment al seu reial decret mitjançant el qual retallarà fins a 2.600 milions d'euros els beneficis obtinguts per les elèctriques. L'Executiu va precisar que l'impacte es traslladarà a les nuclears i a les hidràuliques, però que n'exclourà les energies renovables amb contractes de llarg termini (PPAs) signats, en línia amb el que s'havia anticipat la setmana passada.

Per poder evitar la retallada, els generadors hauran de presentar a través dels seus representants de mercat els detalls de la contractació a termini, que estigui feta amb un preu fix, és a dir que no estigui indexada; i per tant assumeixi la pujada dels preus del gas, i que no correspongui a contractes de les grans elèctriques amb les seves pròpies comercialitzadores.

La notícia ha estat molt ben rebuda en borsa per companyies com Solaria, Acciona Energia o Audax Renovables, encara que en part ja havia estat descomptada divendres passat.

"Notícia positiva per a les renovables. En qualsevol cas, aquesta mesura facilita a partir d'ara recursos judicials davant el Suprem per la discriminació que produeix la mesura per tecnologies o estructures de cobertura (PPA/contractes bilaterals), especialment per part de les integrades, atès que per a elles no aplicaria aquesta mesura (en comptar amb un elevat pes de contractes bilaterals amb les seves pròpies comercialitzadores) segons el govern, tot i que segueix sent molt dubtós el text", expliquen des de Banc Sabadell.

"Per a les renovables, en Solaria aquest canvi deixaria un impacte mínim pels 6 mesos d'aplicació. En el cas d'Acciona/Acciona Energia, el pes dels PPAs a Espanya seria limitat, tot i que sí estimem que al voltant del 25% de la seva producció a Espanya per als propers 6 mesos podria comptar amb cobertures del preu del pool", afegeixen aquests experts.

Últimas noticias