El Govern basc espera que Iberdrola transmeti a Siemens Gamesa la seva "forma de fer" a Euskadi

El conseller delegat de Siemens Gamesa, Markus Tacke, ha expressat el seu "compromís absolut de manteniment

Per

Europa Press | 11 abr, 2018

Tapia assenyala que el compromís amb el País Basc s'ha de "veure dia a dia"

En una entrevista a Ràdio Euskadi, recollida per Europa Press, Tapia ha assenyalat que el mateix conseller delegat de Siemens Gamesa, Markus Tacke, ha expressat el seu "compromís absolut de manteniment, no només de la seu a hores d'ara a Euskadi, sinó del manteniment de l'activitat, de compromís respecte als proveïdors que en aquest moment hi ha".

"No cal oblidar que és un mercat molt canviant, que ha passat per una situació complexa, que en aquests moments està començant una altra vegada a repuntar, on els nostres proveïdors han de ser competitius, han de mostrar les seves millors armes, han de ser proveïdors de qualitat, eficients. En això hem de treballar", ha indicat.

Segons la seva opinió, el màxim responsable de Siemens Gamesa "no tenia cap dubte" en comptar amb proveïdors locals, que "per a ells és un punt molt positiu i una forma de treballar a la qual estan acostumats" i en la qual pretenen "aprofundir".

Tapia ha insistit que "no hi ha el més mínim dubte del seu compromís", encara que ha apuntat que ha de "veure dia a dia" i "cal treballar-ho" perquè "les confiances es guanyen treballant tots els dies, de manera conjunta".

"Treballarem les dues parts aquesta necessitat de confiança, de treball conjunt, complicitat i, en definitiva, que Euskadi pugui seguir sent una potència important gràcies a una tractora com Siemens Gamesa", ha afegit.

IBERDROLA

Davant els dubtes d'Iberdrola sobre la intenció de Siemens de mantenir la seu de la fusionada a Euskadi, ha indicat que ambdós accionistes "han de formalitzar la seva forma de relació, la governança que ha de tenir aquesta nova empresa". "Aquí han d’aprofundir en complicitats, en formes de treballar", ha apuntat.

La consellera ha assenyalat que "s'ha constituït una empresa global, amb seu a Zamudio" en què Iberdrola, "una de les principals empreses" d'Euskadi, "que sempre ha treballat amb els proveïdors, també pot mostrar aquesta forma de fer i treballar ".

"Estan gairebé obligats a entendre i la voluntat, per ambdues parts serà aquesta. No obstant això, hi haurà dificultats al camí i les estem observant", ha dit. Tot i això, ha confiat que "puguin ser solucionades" i "en definitiva" el País Basc compti amb Iberdrola per una banda, i amb Siemens Gamesa, d'altra, "traccionant d'un teixit empresarial molt important".

Tapia ha al·ludit a la reunió que el president d'Iberdrola, Ignacio Galán, mantindrà aquest dimecres amb el lehendakari, Iñigo Urkullu, que ha emmarcat en la sèrie de trobades que ambdós mantenen habitualment per parlar de la marxa de l'elèctrica i els seus futurs plans de actuació.

"Segurament, també es parlarà del tema de Siemens Gamesa, dins d'una relació molt habitual que, per part del Govern basc volem continuar, perquè Iberdrola per a Euskadi és una empresa que s'ha demostrat que funciona i tracciona, que ha desenvolupat projectes i s'ha demostrat", ha manifestat.

Segons ha afegit, aquesta "no és una voluntat" d'Iberdrola, sinó "una forma de fer que pot ser transmesa a una altra empresa que ha estat Gamesa, ara és Siemes Gamesa".

La companyia compta, ha apuntat, "amb un accionista que és diferent, que potser no coneix tant Euskadi". "Entre tots podem mostrar-li aquesta confiança i aquesta forma de fer que ha estat senyal d'identitat d'Euskadi durant els últims anys", ha conclòs.

Últimas noticias