El Corte Inglés tanteja el mercat per a una possible emissió de bons de 600 milions

Després de tornar a Ebitda positiu en el segon trimestre del seu exercici

Per

Europa Press | 18 set, 2020

El Corte Inglés planeja una nova emissió de bons per un import aproximat de 600 milions d'euros, per la qual cosa iniciarà un 'road show' la setmana vinent amb l'objectiu de sondejar el mercat i conèixer l'apetit dels inversors.

"La resiliència i fortalesa del negoci d'El Corte Inglés en una situació d'enorme incertesa, ha animat l'empresa a sondejar el mercat per a una possible emissió de bons en els pròxims dies", han assenyalat a Europa Press fonts de la companyia.

De fet, El Corte Inglés ha tornat al resultat brut d'explotació (Ebitda) positiu en el segon trimestre del seu exercici fiscal (entre l'1 de juny i el 31 d'agost), deixant enrere els 'números vermells' de 510 milions d'euros del resultat net dels tres primers mesos (març, abril i maig) marcats per l'impacte de la Covid-19.

Aquestes pèrdues inclouen unes provisions de 338 milions d'euros, segons explica el grup presidit per Marta Álvarez, que ha ressaltat que la possible emissió de bons està avalada per la "sòlida" resposta de la companyia durant l'etapa del confinament.

Malgrat tenir durant el primer trimestre la totalitat de les botigues tancades, amb l'excepció de les àrees d'alimentació, El Corte Inglés ha estat capaç d'aconseguir unes vendes per al negoci 'retail' del 59% de mitjana comparat amb el mateix trimestre de l'any anterior.

Això ha estat possible gràcies al comportament del negoci d'alimentació, que ha crescut més d'un 25%, i a la "forta" demanda rebuda per als productes a través de la plataforma 'online', amb un creixement de comandes que s'ha multiplicat per cinc.

"El Corte Inglés compta amb una posició de lideratge com a operador omnicanal gràcies a la complementarietat de les seves botigues físiques i la web, el seu ampli portfolio de productes per cobrir les necessitats dels clients i els seus sistemes de lliurament el mateix dia, Clic&Car i Clic&Collect", ha ressaltat.

RECUPERA EL NIVELL DE VENDES

Durant el segon trimestre, El Corte Inglés ha recuperat ja el nivell de vendes de l'any anterior, tan sols afectat per la pràctica desaparició del turisme.

Així, en els mesos de juny, juliol i agost la caiguda de les vendes de 'retail' respecte a l'any anterior va ser d'un 8%, un 16% i un 14%, respectivament.

FLUX DE CAIXA POSITIU DE 679 MILIONS

El Corte Inglés, que creix en tots els negocis, excepte viatges, després del confinament, ha generat 679 milions d'euros de flux de caixa positiu durant el segon trimestre.

D'altra banda, el grup ha ressaltat que va ser capaç de reaccionar amb rapidesa a la situació de gran incertesa generada per la pandèmia de Covid-19 reduint les seves inversions i les seves despeses; acordant amb els sindicats el manteniment de l'ocupació i dels salaris, acompanyat de mesures de flexibilitat laboral; aplicant una política de reducció del dividend, i assegurant la liquiditat de la companyia (nova línia de crèdit per 1.300 milions i un préstec de 960 milions amb aval de l'ICO).

LIQUIDITAT DE 2.192 MILIONS A LA FI D'AGOST

Al final d'agost, El Corte Inglés comptava, gràcies a la seva política financera, amb una liquiditat de 2.192 milions d'euros, una de les xifres més altes de la seva història, segons ha subratllat el grup, que situava el deute a la mateixa data en 3.266 milions d'euros.

El Corte Inglés ha ressaltat a més que les mesures de seguretat implementades als seus centres i l'àmplia capacitat d'aquests ha ajudat a un retorn "ràpid, ordenat i segur" del trànsit a les botigues. Les dades de juny, juliol i agost mostren una recuperació significativa en les vendes, aconseguint nivells del 90% comparades amb el mateix període de 2019.

En aquesta situació de gran incertesa, El Corte Inglés ha subratllat la seva aposta per la qualitat i el servei al consumidor 'online' i 'offline' com a eixos de la seva estratègia i de les seves iniciatives operatives.

Últimas noticias