El caos del Brexit pot esborrar 1,6 bilions de dòlars en fusions i adquisicions d'empreses

La incertesa davant la sortida del Regne Unit de la UE reduirà aquestes operacions

Per

Bolsamania | 25 jul, 2016

Actualitzat : 10:37

Una sortida desordenada del Regne Unit de la Unió Europea podria eliminar al voltant d'1,6 bilions (milions de milions) de dòlars del valor agregat de les futures fusions i adquisicions empresarials, segons un estudi de la consultora Baker & McKenzie que fa referència a l'impacte de la incertesa que provoca el Brexit.

L'informe del qual es fa ressò Bloomberg, i que utilitza models financers d'Oxford Economics, adverteix del perill de l'absència d'un full de ruta clar per al procés de ruptura del Regne Unit amb la Unió Europea, després de la decisió dels britànics en el referèndum del passat 23 de juny. Així, aquesta incertesa podria colpejar la confiança i els plans d'inversió a curt termini de les empreses.

L'estudi sobre fusions i adquisicions (M&A en el llenguatge financer anglosaxó), estima que el cost per a aquestes operacions podria ser reduir-ne el volum en 1,6 bilions de dòlars. De primer, tot i no conèixer-se el resultat i davant el risc que guanyés el Brexit, com així ha estat, des de començament d'any el valor de les fusions i adquisicions empresarials ha caigut un 16% respecte a l'any anterior fins a 1,5 bilions de dòlars, segons dades de Bloomberg.

NO TOT ÉS PESSIMISME

No obstant això, no tot és pessimisme en aquest segment. De fet, ni un mes després del Brexit, l'empresa japonesa Softbank Group ha arribat a un acord amb ARM Holdings per adquirir l'empresa tecnològica per 32.000 milions de dòlars. En general, i tot i que ja s'han reduït les previsions econòmiques com a primera mostra de l'impacte del Brexit, "Londres conservar una notable concentració de talent financer, legal i econòmic", assenyala Tim Gee, de Baker & McKenzie.

En un informe similar publicat el 2015, la consultora Baker & McKenzie també va calcular seqüeles importants per al negoci de fusions i adquisicions entre companyies privades si es produïa el Grexit. És a dir, si Grècia abandonava la Zona Euro. En aquest cas, l'impacte estimat va ser d’1,4 bilions de dòlars.

Últimas noticias