Ebro Foods compra el 70% de la italiana Bertagni

Antonio Marchetti i Enrico Bolla conservaran la titularitat del 30% de l'empresa italiana

Per

Bolsamania | 18 gen, 2018

Ebro Foods, a través de les companyies del seu grup Panzani i Pastificio Lucio Garofalo, ha arribat a un acord per a la compra d'una participació majoritària (el 70%) en la societat italiana Bertagni.

Bertagni, amb plantes productives a Vicenza i Alvio (Itàlia) i una plantilla de 275 treballadors, és una històrica marca de pasta farcida a Itàlia i basa el seu negoci en la pasta fresca al segment premium, "amb un extraordinari know how i cartera de productes", explica Ebro Foods al seu comunicat. Les seves vendes brutes el 2017 superaran els 70 milions d'euros, amb més d'un 90% del seu negoci fora d'Itàlia.

La companyia d'alimentació espanyola ha indicat que, amb la finalitat de garantir la continuïtat d'evolució de la companyia, els seus actuals accionistes i directius, Antonio Marchetti i Enrico Bolla conservaran la titularitat del 30% de Bertagni i continuaran amb l’autònoma, professional i innovadora forma de gestió del negoci desenvolupada fins ara, aprofitant les sinergies del Grup Ebre.

Bertagni es valora, al moment de la transacció, en 130 milions d'euros (valor 100% companyia, és a dir, abans de qualsevol eventual ajust per deute). L'operació ha de ser autoritzada per les autoritats de Competència, es preveu que es quedi executada durant el primer trimestre de 2018.

Ebro Foods considera aquesta adquisició com "una gran oportunitat per accelerar el seu creixement en el prometedor segment de la pasta fresca i convertir-se en el segon major productor de pasta fresca del món, dins de la seva estratègia de refermar el seu creixement en tots els segments de producte fresc" , afirma al seu comunicat.

Últimas noticias