EasyJet cau un 8% després dels seus resultats i contagia a IAG

L'aerolínia britànica, afectada per la caiguda de la lliura i la pujada del fuel

Per

Bolsamania | 24 gen, 2017

Actualitzat : 11:25

L'aerolínia britànica EasyJet es desploma un 8% al FTSE 100 de la borsa de Londres, després de presentar uns resultats del seu primer trimestre fiscal (octubre-desembre) que han estat mal rebuts pel mercat.

La caiguda de la lliura al mercat de divises després del Brexit ha impactat els resultats de EasyJet, una de les principals aerolínies 'low cost' que operen a Europa. El mal comportament de EasyJet està 'contagiant' a la resta del sector europeu d'aerolínies. Per exemple, IAG, matriu d'Iberia i British Airways, lidera les pèrdues en l'IBEX, en caure un 3%. A Alemanya, Lufthansa cau un 1% i també és un dels valors més a la baixa del Dax.

Els experts de Numis assenyalen que "l'escenari operatiu i de preus roman complicat". A més, afirmen que "la caiguda de la lliura i l'impacte del fuel" han impactat el compte de resultats en 35 milions de lliures. En aquest escenari, han retallat la seva previsió per al benefici abans d'impostos fins a 360 milions de lliures des dels anteriors 400 milions.

Segons explica Easyjet en un comunicat, el nombre de passatgers ha pujat un 8,2%, fins a 17,4 milions, gràcies a una pujada del 8,6% en la seva capacitat, fins a 19,3 milions de seients. Els ingressos van augmentar unn 7,2%, fins a 997 milions de lliures.

No obstant això, una de les variables que estan penalitzant els inversors és que els ingressos per passatger han baixat un 8,2%, fins a 51,64 lliures. Carolyn McCall, consellera delegada, ha comentat que "Easyjet ha aconseguit uns sòlids resultats en el primer trimestre, malgrat un complicat escenari operatiu i de preus".

Últimas noticias