Disney nega haver decidit la venda de la cadena ABC, però valora desinversions

"Estem oberts a considerar una varietat dʻopcions estratègiques"

Per

Bolsamania | 15 set, 2023

The Walt Disney Company ha negat que hagi pres alguna decisió respecte a la venda la seva cadena de televisió ABC, tot i que s'ha mostrat disposat a estudiar opcions estratègiques per als negocis lineals.

"Si bé, estem oberts a considerar una varietat d'opcions estratègiques per als nostres negocis lineals, en aquest moment The Walt Disney Company no ha pres cap decisió pel que fa a la venda d'ABC o qualsevol altra propietat i qualsevol informe en aquest sentit és infundat", ha explicat el gegant de l'entreteniment nord-americà en un comunicat.

La companyia surt al pas de les últimes informacions que indicaven l'inici de converses exploratòries sobre la venda d'ABC i altres cadenes de televisió a l'emissora local Nexstar Media Group, segons Bloomberg.

En aquest sentit, Tom Carter, expresident de Nexstar i ara assessor del seu conseller delegat i del consell d'administració, va dir als inversors en una conferència de Bank of America Securities dimecres que la companyia està interessada a adquirir actius de propietaris de mitjans de comunicació com Disney que busquen reestructurar-se.

Nexstar, amb seu a Irving (Texas), té 200 cadenes de televisió pròpies o associades a 116 mercats. Recentment va adquirir la propietat majoritària de la cadena CW a Warner Bros. Discovery i l'any passat, Paramount Global. També és propietària de NewsNation, un canal de notícies per cable.

Per part seva, Disney va obtenir unes pèrdues per valor de 460 milions de dòlars al tercer trimestre del seu any fiscal, enfront del benefici de 1.409 milions obtingut durant el mateix període de l'any anterior. A més, els subscriptors de la plataforma Disney+ van caure un 7,4% en relació amb el mateix període de l'any passat, i es van ubicar als 146,1 milions, mentre que les previsions apuntaven als 151,1 milions.

Això va portar Bob Iger, conseller delegat de l'entitat, a afirmar el juliol que estaven considerant desinvertir en cadenes de televisió tradicionals com ABC.

Últimas noticias