DIA es dispara en borsa: el multimilionari Mikhail Fridman compra el 10% de la seva capital

La signatura d'inversió Letterone Ivenstment Holdings ha adquirit el 3% de DIA

Les seves accions pugen més d'un 19%

Per

Europa Press | 28 jul, 2017

DIA es dispara en borsa. La cadena d'alimentació puja un 19% en borsa després que s'hagi fet públic que el multimilionari Mikhail Fridman s'ha fet amb el 10% de la seva capital. Així, la firma d'inversió Letterone Ivenstment Holdings ha adquirit el 3% del capital social del Grup DIA després de comprar 18,7 milions d'accions ordinàries, que estan valorades en 97,05 milions d'euros, segons els preus actuals del mercat.

En concret, la companyia ha informat en un comunicat que a més ha aconseguit un acord col·lateral (compra a futur amb venciment el 26 de gener de 2018) per a la compra a terminis de 43,6 milions d'accions ordinàries, equivalents al 7% del capital d'aquesta companyia, un paquet que està valorat en 226,2 milions d'euros.
Letterone ha pres possessió d'aquests títols i subscrit l'acord col·lateralizat de compra a termini a través de LTS Investment, una filial que controla íntegrament de forma indirecta i que gestiona la seva liquiditat i les seves inversions.

Letterone ha aconseguit aquests títols i subscrit l'acord colateralizado de compra a termini a través de LTS Investment

Les accions de DIA s'anotaven a l'inici de la jornada borsària una caiguda del 0,38%, després que ahir presentés els resultats del primer semestre amb una caiguda del 9,7% del seu benefici net atribuït de 54 milions d'euros. No obstant això, s'ha donat la volta amb pujades de fins al 20% després d'aquesta notícia.

No obstant això, el benefici net ajustat de la companyia va augmentar un 4,3% en el semestre, fins als 106 milions d'euros (+3,2% a divisa constant), mentre que el grup va registrar unes vendes brutes sota ensenya de 5.127 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 4,1% respecte al mateix període de 2016.

D'altra banda, DIA té un nivell molt elevat de posicions a la baixa. De fet, ha tocat màxims del 24,8% el passat 7 de juliol. Segons les últimes dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que va publicar el dilluns 24 de juliol, els 'curts' es van reduir fins al 24,49%.

Actualment, la firma que més posicions curtes té en el Grup DIA és Marshall Wace, que va elevar la seva presència el 20 de juliol fins a aconseguir el 3,82% del capital de la signatura, seguida per Delores Holdings Ltd, que compta amb el 3,16%, i AKO Capital, amb el 2,06%.

Últimas noticias