DIA redueix el seu benefici net un 6,4% el primer trimestre, fins als 39 milions d'euros

Entre gener i març, les vendes comparables repunten un 4,1%

Per

Bolsamania | 11 mai, 2017

El Grup DIA ha registrat un benefici net de 39 milions d'euros, un 6,4% menys que durant el mateix període de l'any anterior. Des de la companyia asseguren que aquesta reducció es deu a "les majors despeses financeres procedents d’Emergents". Aquest resultat ha superat les expectatives del consens d'analistes de FactSet que estimava un benefici de 30 milions d'euros.

Entre gener i març, les vendes comparables repunten un 4,1%. En Iberia ha augmentat un 0,8% d'Iberia, per la seva banda, l'Argentina i el Brasil han repuntat un 10%. A Espanya, les vendes brutes baixen un 2% fins als 1.376 milions d'euros, segons la companyia "a causa del sanejament de la xarxa de botigues amb el tancament d'establiments no rendibles". Entre gener i març, les vendes brutes sota estàndard es van situar en 2.503 milions d'euros, un 2,9% més en moneda local que durant el primer trimestre de 2016.

Ricardo Currás, conseller delegat de Grup DIA, s'ha mostrat satisfet amb els resultats de la cadena de supermercats: "Estem en vies d'assolir els objectius fixats". La companyia ha informat que ha obert "un procés per explorar alternatives estratègiques en el seu negoci a la Xina".

D'altra banda, Currás destaca en aquest comunicat que "les primeres proves dels nous formats DIA Market i la Plaza de Dia van mostrar resultats encoratjadors". També va voler analitzar el comportament de la companyia a Sud-Amèrica: "Mentre a Argentina es va mantenir la tendència de creixement de la venda per sobre de la mitjana de mercat, al Brasil es va produir un cert alentiment a causa de les complicades condicions de mercat", indica el conseller delegat de la companyia.

Últimas noticias