DIA rebota amb força des dels seus mínims històrics

La cadena de supermercats puja un 5,75% a l'IBEX

Per

Bolsamania | 24 ago, 2018

DIA segueix protagonitzant pujades i caigudes. Aquest divendres li toca pujar amb força i la cadena de supermercats es dispara un 6% i ja rebota un 20% des de mínims històrics d'1,8 euros. DIA cotitza ara als 2,15 euros. Tècnicament, les pujades poden prolongar-se durant les pròximes setmanes.

Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, aquestes pujades responen a la pauta d'implicacions alcistes des de suports clau. "Per no parlar dels fortíssims nivells de 'sobrevenda' setmanals que presenta el preu", assenyala.

Aquestes pujades es deuen al fet que DIA ha rellevat Ricardo Currás com a conseller delegat. No obstant això, Rodríguez explica que "els preus poden caure/pujar amb força sense que en realitat hi hagi res darrere, ni notícies de cap tipus. Com ens agrada recordar, fins i tot per caure amb força necessitem d'importants rebots (fase de reacció)".

No obstant això, DIA puja enmig d'un fort moviment de títols. En aquests moments, el volum de negociació és de 4,97 milions de títols, quan la mitjana diària és de 4,9 milions.

Malgrat aquest rebot, DIA és el valor amb pitjor comportament de l’IBEX 35, amb una caiguda del 46,4% en l'acumulat de l'any. Així mateix, aquestes caigudes han fet que sigui la companyia amb menys valor del selectiu, 1.335 milions d'euros. En començar l'any, el valor de DIA era de 2.500 milions d'euros.

El benefici net de DIA durant el primer semestre de l'any va caure un 88,8%, fins als 6 milions d'euros des dels 54 milions d'euros del mateix període de fa un any. El conseller delegat de DIA, Ricardo Currás, va afirmar que els sis primers mesos de l'any "han estat el període més dur per al grup des que va sortir a borsa". El conseller delegat apunta que les vendes comparables d'Iberia "van ser més febles del que s'esperava" i els marges es van veure impactats per la finalització de les aliances de compres.

Dies després de presentar els seus comptes del segon trimestre, el valor va rebotar un 17,2% enmig de rumors per escalfar el valor. Una de les informacions que es van publicar és que Amazon estaria interessat a comprar DIA.

A més, el comportament dels seus títols durant els últims temps, amb una volatilitat extrema, està oferint una imatge de falta de fiabilitat que no ajuda gens a la companyia de distribució.

DIA ha passat de ser una de les empreses més recomanades de l'IBEX, amb un model de negoci molt ben valorat i un potencial molt destacable, en convertir-se en una companyia que guanya gairebé un 90% menys, amb un model de negoci que ja no convenç i l'interès per a l'inversor sembla basar-se només en la possibilitat que li llancin una OPA.

Últimas noticias