Deutsche Bank va prestar més de 2.000 milions de dòlars a Trump

L'altre gran prestador del president dels EUA és Commerzbank

Per

Bolsamania | 19 mar, 2019

Deutsche Bank va prestar més de 2.000 milions de dòlars a Donald Trump abans de convertir-se en president dels Estats Units, tot i les múltiples alertes vermelles que envoltaven les finances del magnat republicà, segons ha informat dilluns el diari The New York Times.

El rotatiu va entrevistar més de 20 executius, retirats i actuals, i també membres de la junta en Deutsche Bank, i tots coincidien en descriure com Trump va aconseguir obtenir finançament per part del banc alemany durant gairebé dues dècades, malgrat les seves múltiples fallides i en ser considerat un client de risc per altres entitats financeres.

Les informacions de The New York Times s'han publicat coincidint en el temps que els dos principals bancs alemanys, Deutsche Bank i Commerzbank, van confirmar diumenge que estaven en converses sobre una fusió. Les accions de tots dos bancs que cotitzen a Alemanya van pujar dilluns.

Segons el diari, en alguns casos, Trump va exagerar la seva riquesa i va prometre recompensar els banquers amb un cap de setmana a Mar-a-Lago, el seu resort privat a Palm Beach, Florida, per obtenir préstecs.

Al llarg dels anys, Trump va utilitzar els préstecs proporcionats per Deutsche Bank per construir gratacels i altres propietats d'alt nivell, explica el diari nord-americà. Per al banc alemany, la seva relació amb Trump va ser clau en la construcció del seu negoci de banca d'inversió, relata el mitjà.

La relació de Trump amb l'entitat alemanya està sota investigació als EUA on l'oficina del fiscal general de Nova York i el Comitè d'Intel·ligència i Serveis Financers controlats pels demòcrates al Congrés han estat escorcollant els llaços del republicà amb el banc alemany.

Últimas noticias