Crisi d'Indra: nova dimissió després de la polèmica Junta i reunió del consell

Silvia Iranzo, consellera independent, anuncia la seva decisió de "dimitir irrevocablement"

Per

Bolsamania | 27 jun, 2022

Indra ha anunciat aquest dilluns la "decisió de dimitir irrevocablement" de Silvia Iranzo Gutiérrez, consellera independent, segons ha informat aquesta a la companyia en una carta enviada dissabte, 25 de juny.

En aquesta carta, Iranzo manifesta que la seva dimissió està motivada pel desacord amb els acords adoptats per la Junta General d'Accionistes de cessament i no reelecció de cinc consellers independents que, sota el seu criteri, "suposen rebaixar l'estàndard de govern corporatiu de la companyia" en perjudici de la majoria d'accionistes no representats al Consell", ha explicat Indra en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El consell d'administració ha estat convocat per reunir-se avui a l'efecte de procedir, entre altres assumptes, al nomenament de membres de les seves comissions i iniciar el procés de selecció de consellers independents.

Sembla que la crisi d'Indra continuarà ocupant portades aquesta setmana després que la companyia s'enfonsés ni més ni menys que un 15% divendres passat després de la presa de control per part del Govern, a través de la SEPI, per mitjà d'una sèrie de moviments inesperats a la Junta d'Accionistes de dijous que van portar al cessament de cinc consellers independents.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) s'ha mostrat preocupada pel que està passant a Indra i ha dit que ho seguirà de prop. Els experts no descarten que el regulador acabi obligant la SEPI a llançar una OPA sobre el 100% de l'empresa, al·legant 'acció concertada' entre diversos accionistes liderats per la SEPI i recolzats per SAPA i Amber, la participació conjunta dels quals supera el 30%.

Últimas noticias