Cellnex emetrà 193 milions d'accions a 36,3 euros per la seva ampliació de capital

El valor total serà de 7.000 milions

Per

Europa Press | 30 mar, 2021

Cellnex Telecom ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) els detalls tècnics de l'ampliació de capital per valor de 7.000 milions d'euros que va aprovar ahir el seu consell d'administració. La companyia destinarà aquesta ampliació de capital a finançar la recent adquisició de Hivory (França), l'acord amb DT (Països Baixos) i la compra de Polkomtel Infrastruktura (Polònia). Els seus títols cauen un 2,1% fins als 45,67 euros pel descompte de l'ampliació i es col·loca com el pitjor valor de l'IBEX.

Amb l'operació, a més, l'empresa preveu finançar una cartera de projectes que podria aconseguir els 18.000 milions d'euros durant els 18 mesos posteriors al seu tancament.

"El preu d'emissió de les noves accions està en línia amb la nostra estimació preliminar (36,0€/acció), per la qual cosa no té impacte sobre la nostra valoració de Cellnex (59,1€/acció)-ja incloïa aquesta ampliació de capital-", han indicat els analistes de Bankinter.

"En qualsevol cas, és previsible que l'ampliació pesi sobre el valor durant les pròximes setmanes, atès que es duu a terme en un entorn de major competència tant a nivell de negoci com de mercat de capitals, després de la sortida a borsa de Vantage Towers i la que prepara també la filial de torres de telecomunicacions d'Orange", agreguen, alhora que mantenen la seva recomanació de comprar.

L'ampliació es durà a terme mitjançant l'emissió i posada en circulació d'aproximadament 193 milions d'accions ordinàries a un preu de subscripció (capital més prima d'emissió) de 36,33 euros per cada acció nova, enfront dels 46,68 euros als quals van tancar ahir els títols de la companyia en Borsa.

S'assignaran drets de subscripció preferent a tots els accionistes de Cellnex que hagin adquirit accions fins al 31 de març de 2021 i les transaccions de la qual hagin estat registrades a Iberclear fins al 6 d'abril de 2021, ambdós inclosos.

Cada acció actualment en circulació atorgarà el dret a rebre un dret de subscripció preferent. Al seu torn, seran necessaris 48 drets per subscriure 19 accions noves.

El període de subscripció preferent s'estendrà durant quinze dies naturals a comptar des de l'endemà al de la publicació de l'ampliació de capital al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME), prevista per demà, 31 de març.

Els drets de subscripció preferent seran negociables en el Sistema d'Interconnexió Borsària i podran ser transmesos i exercitats de conformitat amb les condicions i restriccions indicades en el corresponent fullet informatiu que està previst que sigui aprovat i registrat per la CNMV durant els pròxims dies.

Les accions noves conferiran als seus titulars els mateixos drets polítics i econòmics que les accions ordinàries de Cellnex actualment en circulació, des de la data en la qual la companyia declari subscrit i desemborsat l'augment de capital.

Els termes i condicions de l'augment de capital i el procediment de subscripció i desemborsament de les accions noves figuraran al corresponent fullet informatiu.

Cellnex sol·licitarà l'admissió a cotització de les accions noves al Mercat Continu de les Borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València.

El grup ha rebut o preveu rebre compromisos irrevocables de subscripció per part d'accionistes, consellers i membres de l'alta direcció pel 27% de les accions noves.

Addicionalment, determinats accionistes han comunicat a Cellnex la seva intenció de subscriure fins aproximadament el 4,95% de les accions noves, si bé no han signat cap acord jurídicament vinculant.

LOCK-UP DE 90 DIES

Les accions noves que s'emetin en el context de l'augment de capital, excepte les esmentades accions compromeses, que no se subscriguin durant el període de subscripció preferent, el període d'adjudicació addicional i el període d'adjudicació discrecional seran objecte d'assegurament per unes certes entitats asseguradores.

En concret, Cellnex ha subscrit un contracte d'assegurament amb J.P.Morgan, Barclays Bank Ireland, BNP Paribas i Goldman Sachs Bank Europe en qualitat de joint global coordinators i joint bookrunners.

Per part seva, Banc Santander, CaixaBank, Deutsche Bank, Morgan Stanley Europe, Mediobanca-Banca di Credito Finanziario, Société Générale, BBVA, Banc de Sabadell, Crédit Agricole, Intesa Sanpaolo, Mizuho Securities Europe, MUFG Securities, SMBC Nikko Capital Markets Europe i UniCredit actuaran com joint bookrunners, en tant que ING, RBC Capital Markets i Natixis exerciran de co-leads.

Cellnex ha acordat un lock-up de 90 dies a comptar des d'avui, inclusivament, subjecte a unes certes excepcions, incloent-hi la possibilitat, una vegada transcorreguts 45 dies naturals des d'aquesta data d'emetre, transferir o disposar d'accions que representin no més del 50% del capital social en el context d'una fusió o adquisició duta a terme per la companyia o les seves filials o anunciar la intenció de dur a terme qualsevol de les transaccions anteriors.

Últimas noticias