Cathay Pacific, en mínims de deu anys després de les restriccions de la Xina

El país prohibirà l'entrada de qualsevol empleat que hagi participat en les protestes

Per

Europa Press | 12 ago, 2019

Les accions de Cathay Pacific han caigut més d'un 4% situant la seva cotització en nivells no vistos des de juliol de 2009, després que la Xina anunciés divendres que prohibirà l'entrada de qualsevol empleat de l'empresa de Hong Kong que hagi participat en les protestes d'aquests dos últims mesos a la ciutat autònoma.

La companyia de Hong Kong ha vist una disminució en les reserves anticipades per viatjar a Hong Kong a causa de les protestes. La caiguda de Cathay en borsa també va arrossegar la seva companyia matriu, el conglomerat Swire Pacific que controla el 45% de l'aerolínia, que va arribar a caure un 5,4% i va marcar la seva cotització més baixa des de l'octubre de 2018. El segueix Air China Ltd, que en posseeix el 30%.

Divendres passat l'Administració d'Aviació Civil de Xina (CAAC) ha exigit a l'aerolínia que suspengui el personal que va participar o recolzar les protestes il·legals a Hong Kong, després de la denúncia d'un pilot de l'aerolínia acusat formalment de revolta per participar en les protestes.

Divendres passat, la Xina va exigir a l'aerolínia que suspengui el personal que va participar o recolzar les protestes a Hong Kong

L'autoritat aeronàutica xinesa va avisar la companyia que prohibirà l'entrada d'aquells empleats que hagin participat en les revoltes, en al·legar que aquests incidents "han posat en risc greument la seguretat aèria", i ha indicat que ha d'enviar llistats amb els detalls del personal que voli l'espai aeri xinès per la seva supervisió.

Les pacífiques manifestacions que van començar a finals de març contra un polèmic projecte de llei d'extradició a la Xina -els opositors interpreten com una vulneració dels drets dels detinguts- han acabat convertint-se en una sèrie d'escaramusses per tot Hong Kong, en un gest de rebel·lió contra un govern que bona part de la població considera com una mera extensió de les autoritats de Pequín, que ignora la independència judicial del territori.

Cathay Pacific va tancar el 2018 amb un benefici de 2.345 milions de dòlars de Hong Kong (267 milions d'euros) i va deixar enrere els números vermells després de dos exercicis consecutius registrant pèrdues. Durant el primer semestre, va disminuir el seu benefici un 52% després de la inversió realitzada en la compra de la companyia de baix cost HK Express el març.

Últimas noticias