Carbures signa un segon contracte amb Hyperloop pel seu tren futurista per 2,8 milions d'euros

El prototip tindrà una longitud de 700 metres i estarà dotat de milers de sensors intel·ligents

Per

Europa Press | 05 mar, 2018

Carbures, a través de la seva divisió Civil Works, ha signat un segon contracte amb l'americana Hyperloop per un import de 2,8 milions d'euros per desenvolupar el prototip del tub pel qual viatjarà el seu tren futurista que unirà Dubai amb Abu Dhabi, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

A més del prototip de la càpsula de passatgers, l'americana ha encarregat la tecnològica espanyola el desenvolupament integral, des del disseny, enginyeria, tecnologia i fabricació, del prototip de tub de compòsit pel qual, en mode de via, circularà la línia Dubai - Abu Dhabi d'aquest tren futurista.

El prototip tindrà una longitud de 700 metres i estarà dotat de milers de sensors intel·ligents

El prototip, el lliurament del qual està prevista per a finals d'aquest any, tindrà un total de 700 metres de longitud i estarà dotat de milers de sensors intel·ligents amb capacitat per transmetre informació a una central receptora amb la qual es controlarà i facilitarà la seguretat de la instal·lació.

Carbures ha competit durant sis mesos durant un procés de selecció amb altres quatre empreses, que proposaven la fabricació del producte amb acer, i ha resultat adjudicatària del projecte per la seva enginyeria i capacitat tecnològica-industrial de fabricació d'estructures en materials compostos.

El president de Carbures, Rafael Contreras, ha subratllat que aquest segon projecte que per Hyperloop suposa "un reconeixement" a la capacitat tecnològic-industrial 4.0 de la companyia per als processos de fabricació d'estructures sensoritzades d'última generació. "Com a companyia tecnològica espanyola és molt gratificant que estiguem tan ben posicionats en un projecte d'avantguarda, únic, i de la importància d'aquest en tot el món", ha ressaltat.

El primer contracte de Carbures amb Hyperloop es va aconseguir mitjançant la divisió d’Aerospace & Defense de Carbures, a la qual Hyperloop va adjudicar, el 2017, la fabricació de les càpsules en fibra de carboni.

Últimas noticias