CAF subministrarà trens de passatgers als Emirats Àrabs Units per 250 milions

Cada tren tindrà una capacitat per a més de 400 passatgers i circularà a una velocitat de 200 km/h

Per

Bolsamania | 23 jun, 2022

CAF s'ha adjudicat un nou contracte per subministrar trens de passatgers Push-Pull a Etihad Rail, l'empresa estatal dels Emirats Àrabs Units encarregada de l'administració i el desenvolupament tant de la construcció de la xarxa ferroviària del país com de la gestió i operació d'aquesta. xarxa. El volum del contracte supera els 250 milions d'euros.

L'acord aconseguit per l'espanyola i Etihad Raid emmarca el disseny, fabricació, subministrament i manteniment d'aquests trens de passatgers, que donaran servei a la xarxa ferroviària nacional dels EAU. Cada tren tindrà una capacitat per a més de 400 passatgers i circularà a una velocitat de fins a 200 km/h, que actualment és la velocitat operativa més alta pel que fa als trens dièsel de passatgers.

Els trens, que oferiran diferents classes de seients, representen una important inversió de cara a la millora del sistema de transport públic dels Unió dels Emirats Àrabs, explica CAF en una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'acord ha estat signat per Sa Excel·lència Shadi Malak, CEO d'Etihad Rail, i Josu Imaz, CEO del negoci de Vehicles de CAF, en presència de treballadors d'ambdues empreses a Sakamkam, a la ciutat de Fujairah.

Malak ha dit que "l'acord forma part de l'activitat que està realitzant Etihad Rail per a la millora dels serveis de transport de passatgers. Reflecteix el compromís continu de la companyia en el desenvolupament estratègic nacional que actualment està duent a terme els EAU, i que té entre les seves característiques principals un exigent cronograma i els alts estàndards utilitzats".

També ha remarcat que "per tot això, hem decidit treballar en col·laboració amb les millors empreses del món, com és el cas de l'espanyola CAF, que compta amb una dilatada experiència mundialment reconeguda a l'àmbit dels serveis ferroviaris i el transport de passatgers des de fa més de 100 anys, a més d'una dilatada experiència en la fabricació de trens, especialment a la regió del Golf”.

"La millora dels serveis ferroviaris de passatgers és un dels tres projectes estratègics del Programa Nacional de Ferrocarrils, i busca millorar el sistema de transport públic als Emirats Àrabs Units, millorant el nivell de vida dels ciutadans i residents al país, complint així mateix les normes internacionals i més alts estàndards de seguretat. Els trens de passatgers facilitaran el transport a través de les ciutats dels EAU, brindant als passatgers una experiència de viatge ràpida, eficient, segura, còmoda i econòmica”, ha afegit.

Per la seva banda, Josu Imaz, CEO del Negoci de Vehicles de CAF, ha comentat que "estem molt orgullosos i agraïts per la confiança demostrada per Etihad Rail en triar CAF per al desenvolupament d'aquest important projecte. Som conscients de la seva rellevància dins de els plans que marcaran el futur desenvolupament del sector ferroviari del país, al qual CAF vol contribuir amb la seva experiència i coneixement”.

"Aquesta confiança no fa sinó impulsar la ferma aposta de CAF a la regió, recolzant el desenvolupament de les capacitats ferroviàries del país i enfortint el seu compromís amb els plans estratègics de transport de la Unió dels Emirats Àrabs", ha afegit.

CAF ha assegurat que els trens estaran equipats amb la més avançada tecnologia, adaptant-se així mateix a la topografia i el clima de la Unió dels Emirats Àrabs, la qual cosa és clau per garantir un alt rendiment, eficiència i fiabilitat. Els trens oferiran també diversos serveis i entreteniment durant el viatge, així com còmodes seients, tot això amb els "més alts nivells de seguretat, eficiència i qualitat", fet que permetrà als passatgers gaudir del viatge.

Aquest nou projecte, unit a altres èxits recents obtinguts pel Grup CAF, el col·loquen en una bona posició per a la seva participació en els diferents plans en marxa per al desenvolupament de la xarxa d'infraestructures que connectaran en els propers anys els països membres del Consell de Cooperació del Golf, fomentant així la seva agenda conjunta de desenvolupament econòmic i social.

I és que per a l'any 2030, es preveu que el nombre de passatgers arribi a un volum de més de 36,5 milions anuals, garantint-se alhora per a aquesta data la seguretat en l'operació. Aquestes unitats connectaran 11 ciutats de la Unió dels Emirats Àrabs des d'Al Sila a Fujairah, entre elles les ciutats d'Al Ruwais, Al Mirfa, Sharjah, Al Dhaid i Abu Dhabi. Amb un servei que permetrà als clients planificar d'una manera més eficient els viatges entre els Emirats i les ciutats dels EAU, des del mateix moment de la reserva dels bitllets fins a l'arribada a la destinació final.

Així mateix, s'aconseguirà reduir el temps dels viatges en un 30%-40% respecte a altres modes de transport. Per exemple, es podrà realitzar el trajecte des d'Abu Dhabi a Dubai i de Dubai a Fujairah en només uns 50 minuts, per viatjar des d'Abu Dhabi a Al Ruwais es necessitarà només 70 minuts, mentre que viatjar d'Abu Dhabi a Fujairah trigarà només 100 minuts.

Els trens per a Etihad Rail estaran equipats amb el més modern equipament, incloent-hi sistemes d'informació i entreteniment, punts de càrrega, així com una àmplia oferta de càtering, un ampli espai entre seients, a més d'un sistema d'aire condicionat avançat, comoditats que cobriran les necessitats de tots els ciutadans, residents i visitants que facin servir aquest transport. També hi haurà diferents tipus de seients, que inclourà primera classe, classe executiva i classe econòmica.

Últimas noticias