CAF retarda la publicació dels seus resultats del primer trimestre pel Covid-19

En no disposar d'informació suficient per establir aquests estats financers "amb la fiabilitat necessària"

Per

Europa Press | 04 mai, 2020

Construccions i Auxiliar de Ferrocarrils (CAF) ha decidit retardar la publicació dels seus resultats del primer trimestre de l'any per no disposar d'informació suficient per establir aquests estats financers "amb la fiabilitat necessària", a conseqüència de "les complicacions generades pel Covid-19" i evitar així modificacions posteriors en les seves estimacions.

En una comunicació remesa aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), CAF informa que, per poder retardar la publicació dels seus resultats, s'ha acollit a l'ampliació de terminis establerta a l'article 41 del decret de 17 de març.

La companyia ha indicat que la seva liquiditat no presenta actualment diferències materials respecte a l'existent al tancament de l'exercici 2019, per la qual cosa considera que és "més que suficient" per fer front a les obligacions derivades dels seus contractes i plans d'inversió.

En relació amb la situació d'emergència sanitària generada pel Covid-19, CAF subratlla que ha implementat un paquet de mesures destinades a minimitzar-ne l'efecte sobre l'execució prevista de la cartera de comandes d'aquest any i, amb això, els impactes derivats de la pandèmia sobre la companyia.

Després de l'obligatòria interrupció transitòria de les activitats d'algunes de les seves plantes, CAF va reprendre des del 20 d'abril la plena activitat de fabricació a les seves plantes de capçalera. El fabricant de trens està actualment centrat en l'execució i recuperació del retard d'aquelles comandes que es trobaven en fase de fabricació en el moment del cessament d'activitat dels seus tallers. Actualment, CAF presenta una cartera de comandes en ferm superior als 9.000 milions d'euros, sense incloure les diverses opcions d'ampliació futures.

Tot l'anterior, destaca la companyia, s'ha dut a terme "sense recórrer a mesures excepcionals d'ocupació", sinó mitjançant l'adequació del calendari laboral per a la resta de l'any 2020 als seus principals centres de treball, a fi de recuperar la producció no realitzada al llarg d'aquest mateix any o principis del següent. D'aquesta manera, CAF espera que el retard en l'avanç de projectes experimentat durant el primer semestre d'enguany es compensi previsiblement en la segona meitat de l'exercici, "l'activitat del qual se situaria per sobre de la corresponent al mateix semestre de l'exercici precedent".

La companyia va posar en marxa la modalitat del treball en remot per a les diferents funcions d'oficines, la qual cosa li ha permès donar continuïtat a d'altres activitats relacionades amb el desenvolupament dels projectes, com per exemple les d'Enginyeria, Compres i Comercial, entre d'altres.

Últimas noticias