Burberry cau amb força després de la decisió de Marc Gobetti d'abandonar la direcció

S'incorporarà com a gerent i màxim executiu a Salvatore Ferragamo

Per

Europa Press | 28 jun, 2021

Marco Gobbetti, actual conseller delegat de Burberry, ha comunicat al consell d'administració de la companyia tèxtil britànica la seva intenció d'abandonar la companyia a final d'any, després de gairebé cinc anys al capdavant de la cadena, després del qual s'incorporarà com a gerent i màxim executiu al grup italià Salvatore Ferragamo.

Després de confirmar-se la sortida de Gobbetti, les accions de Burberry han experimentat aquest dilluns una caiguda en borsa pròxima al 6,7%.

En un comunicat publicat abans de l'obertura de mercats, Burberry explicava que Gobbetti havia comunicat la seva intenció d'abandonar la companyia a final del 2021 "per aprofitar una altra oportunitat que li permetrà tornar a Itàlia i estar més a prop de la seva família".

De la seva banda, la marca italiana de moda Salvatore Ferragamo ha anunciat un acord amb Gobbetti, perquè aquest es converteixi en gerent general i conseller delegat de l'empresa "tan aviat com sigui alliberat de les seves obligacions contractuals".

D'aquesta manera, la junta directiva de Burberry començarà la recerca d'un successor per Gobbetti, qui romandrà a la companyia fins al final de 2021 i treballarà amb el president de l'empresa, Gerry Murphy, per facilitar una transició ordenada.

"M'agradaria agrair a Marco la immensa contribució que ha fet a Burberry", ha declarat Gerry Murphy, que ha destacat l'impacte transformador de l'aportació de l'italià i el seu fort impuls a la marca. "La junta i jo estem naturalment decebuts per la decisió de Marco, però entenem i respectem plenament el seu desig de tornar a Itàlia", ha afegit.

De la seva banda, Marco Gobbetti ha expressat la seva "plena confiança" en què la creativitat i els sòlids valors que defineixen Burberry seguiran impulsant l'èxit futur de l'empresa.

Gobbetti s'havia incorporat el 2017 com a conseller delegat de Burberry, després de la seva tasca com a president i director de la marca francesa de moda d'alta costura Céline, propietat del grup LVMH.

Últimas noticias