Brussel·les prepara càrrecs contra Google per abús de poder i pràctiques anticompetència

La Comissió Europea obre un altre front sobre Alphabet, matriu de Google

Per

Bolsamania | 14 jul, 2016

Actualitzat : 12:54

La Comissió Europea obre avui dijous un altre front pel que fa a Alphabet, la matriu de Google, que s'uniria al ja iniciat a l'abril també per acusacions de violar lleis antimonopoli, i a les investigacions i reclamacions de diversos països per temes fiscals. En aquest cas, la comissària de Competència, Margrethe Vestager, ha confirmat l'obertura d'un tercer expedient per abús de posició dominant.

En concret, el regulador antimonopoli de la Unió Europa ha preparat càrrecs formals addicionals contra Alphabet. Vestager és l'encarregada de formular-los, amb reclamacions que inclouen la violació de normes antimonopoli de la Unió Europea per imposar estrictes condicions contractuals pel seu servei de publicitat. Així mateix, la UE ha configurat una sèrie de càrrecs complementaris sobre la conducta de l'empresa en el seu servei de compres anomenat Google Shopping, informa The Wall Street Journal.

Alphabet, que és una de les empreses cotitzades més grans del món, ofereix a altres empreses la integració del seu cercador al seu web, amb l'opció de restringir les pàgines webs on es pot fer la cerca, informa Expansión. No obstant això, les companyies paguen o una quota per nombre de recerques, o inclouen publicitat de la tecnològica associada a la consulta i es reparteixen els ingressos al 50%.

"Tenir una posició dominant no és un problema per a les normes europees, es pot ser gran. Però és il·legal abusar d'aquesta posició poderosa per a restringir la competència, sigui en el mercat que controla o en un altre", ha resumit la comissària de Competència, Margrethe Vestager, en una roda de premsa que recull Europa Press i en què ha confirmat la decisió. A més de l'enviament del plec d'acusacions amb aquest tercer cas, Brussel·les ha enviat a l'empresa sengles plecs que "reforcen" els casos ja oberts, després de demanar "noves proves" que acrediten que Google va afavorir la seva posició sobre la de competidors.

NOUS CÀRRECS

Els reguladors de la Unió Europea ja van presentar càrrecs contra Google després d'una investigació de cinc anys per suposades pràctiques monopolístiques en el mercat de les recerques d'Internet i per la posició dominant del seu sistema operatiu Android. La responsable de Competència comunitària, l'esmentada Margrethe Vestager, va prendre la decisió després de consultar amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

La denúncia de la UE acusava Google de violar les lleis antimonopoli del bloc econòmic i posa fi a cinc anys d'investigacions. Aquest cas seria la major batalla de competència a Brussel·les des que la UE va iniciar accions contra Microsoft fa una dècada. Aquest moviment reobre la possibilitat que Google s'enfronti a una multa, que teòricament superaria els 6.000 milions d'euros, segons recullen diversos mitjans.

Últimas noticias