Bolcada a la cúpula directiva d'El Corte Inglés

Fonts de la companyia apunten que està en estudi nomenar Del Pozo i Nuño consellers delegats

Per

Bolsamania | 23 oct, 2017

El Corte Inglés està estudiant el nomenament de dos consellers delegats. La companyia podria nomenar els membres del consell d'administració Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa com CEO, tal com ha avançat Expansión. Fonts d'El Corte Inglés han assenyalat que no poden desmentir ni confirmar aquesta informació, només que és una cosa que està en estudi i pendent del consell.

El Corte Inglés celebra el seu pròxim consell aquest dimecres, tot i que aquestes fonts assenyalen que no saben si serà quan es tracti aquests nomenaments. No obstant això, apunten que aquesta informació no és una cosa nova i respon als esforços de la companyia per reestructurar el govern corporatiu i la professionalització de la gestió.

Tant Víctor del Pozo com Jesús Nuño es van convertir en sostremort del grup aquest any, cosa que va fer que es consolidessin com dos homes forts de l'equip de gestió. Del Pozo va ser nomenat el passat mes d'agost, mentre que el segon va ser designat al passat mes de març. En fer-se efectiu el nomenament, seria la primera vegada que El Corte Inglés tingués consellers delegats i en aquest cas per partida doble.

L'entrada de tots dos consellers es va produir per les vacants deixades al llarg d'aquest any per Lepoldo de la Noguera, conseller des de 2010 i que va presentar la seva dimissió el 2010, a causa de la mala relació amb Marta Álvarez Guil, filla d’Isodoro Álvarez. També van cobrir la baixa de Juan Hermoso Armada, que va renunciar de forma voluntària, al novembre de l'any anterior.

Tant Del Pozo com Nuño de la Rosa són dues persones de la màxima confiança de les germanes Álvarez (a més de Marta, Cristina Álvarez, ambdues són conselleres de la companyia), dues de les principals accionistes del grup, després de la defunció del seu pare Isidoro Álvarez.

D'aquesta manera, l'òrgan de govern del grup de distribució, presidit per Dimas Gimeno, va quedar integrat per Marta i Cristina Álvarez Guil, Florencio Lasaga Munárriz, Carlos Martínez Echavarría, Manuel Pizarro Moreno, Shahzad Shahbaz, Jesús Nuño de la Rosa, Víctor del Pozo i Paloma García Peña, en representació de Cartera Mancor.

El nomenament dels dos directius per ocupar el lloc de conseller delegat ha de ser sotmès a l'aprovació del consell d'administració i fins i tot es pot materialitzar durant la sessió que el màxim òrgan de govern de la companyia celebrarà aquest dimecres, tal com apunta el diari econòmic.

Últimas noticias