BlackRock eleva la pressió baixista en Sacyr

El gegant de la gestió d'actius té una posició curta del 0,8% del capital

Per

Bolsamania | 03 abr, 2017

Els baixistes segueixen movent-se al capital de Sacyr, però ja no per reduir en bloc la seva aposta contra les accions de la constructora, com havien realitzat el mes passat. BlackRock ha tornat a posar el focus al grup i eleva la seva posició curta fins al 0,8% del capital, mentre que el 'hedge fund' Systematica Investments Limited la redueix fins al 0,6%.

En el primer cas, l'increment de la inversió baixista per part del gegant de la gestió d'actius es produeix des del 0,71% anterior i va augmentant-la des del 0,5% que tenia al febrer, segons les estadístiques de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Per la seva banda, Systematica redueix la seva posició curta en una desena, des del 0,59%, a l'empresa que presideix Manuel Manrique.

Els altres baixistes amb més d'un 0,5% del capital, cota a partir de la qual el regulador publica els noms propis, són Oxford Asset Management (0,69% del capital), AHL Partners (0,51%) i Marshall Wace (0,56%). L'agregat de posicions curtes, per la seva banda, es va situar al 3,61% a l'última actualització publicada per la CNMV -avui torna a publicar les noves dades-, des del 3,47% anterior.

Els 'hedge funds' i fons d'inversió amb posicions baixistes van posar fi el mes passat el replegament en Sacyr, que havien dut a terme durant els últims mesos alhora que es recuperava el valor en borsa, que puja un 5% a l'acumulat de 2017 i un 34% durant els últims 12 mesos.

La constructora, el valor de la qual en borsa és d'1.200 milions d'euros, va abandonar l'IBEX 35 el 20 de juny de 2016, alhora que OHL, per deixar els seus llocs a Cellnex i Viscofan. Entre els analistes, a més, la visió és positiva sobre el valor. El 50% dels experts que recull FactSet recomana comprar, entre els quals són els de Sabadell, GVC Gaesco Beka, AlphaValue o Ahorro. Per la seva banda, el 40% aconsella mantenir i només el 10% vendre. El preu objectiu que atorguen és de 2,52 euros, la qual cosa suposa en mitjana un potencial de revaloració atorgat del 8% respecte als 2,34 euros en els quals cotitza aquest dilluns al Mercat Continu, amb lleus pujades.

Últimas noticias