Biosearch segueix disparada al Continu i acumula una pujada del 72% durant les tres últimes sessions

La biotecnològica espanyola va anunciar un benefici net de 2 milions d'euros el 2017

Per

Bolsamania | 28 mar, 2018

Biosearch és una de les cotitzades més en forma de tot el Mercat Continu. La companyia espanyola de biotecnologia, que puja aquest dimecres un 7%, acumula una pujada el 72% des del tancament de divendres 23 de març, i del 115% aquest any, cotitzant en màxims de 2009.

La biotecnològica no ha protagonitzat cap gran moviment que pugui justificar aquesta pujada i de moment 'Bolsamanía' no ha pogut contactar amb fonts de la companyia.

La companyia va anunciar el 28 de febrer un benefici net de 2 milions d'euros el 2017 a través d'un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), a més d'un acord el 21 de desembre amb la filial de Nestlé, Nestec, per a la venda entre ambdues d'un complement nutricional dirigit al període de lactància que esperava reportar a la companyia uns guanys d'entre els 25 i els 30 milions d'euros durant els pròxims cinc anys.

La biotecnològica espanyola va anunciar un benefici net de 2 milions d'euros el 2017

La companyia es va anotar, a més, un increment del 10,7% en el seu volum de facturació, fins als 25,3 milions d'euros, a més d'un EBITDA de 5,3 milions (un 31% més que el 2016). Així mateix, la biotecnològica va presumir en el seu balanç de l'exercici d'una plantilla de 140 empleats, un 2,9% més que l'any anterior.

Les vendes de Biosearch es van desplomar un 10,2% al mercat espanyol fins als 6,5 milions d'euros, però es van veure compensades per la pujada del 20,4% del seu rendiment a l'aparador internacional, destacant el 36,4% de creixement en la venda de probiòtics observada principalment a Europa, Estats Units i Austràlia.

Per la seva banda, la venda de productes pertanyent a la gamma de lípids es va veure incrementada un 10,9% gràcies al mercat europeu, encara que les vendes d'extractes van disminuir en el cas espanyol. La companyia ha destacat, a més, haver complert tres exercicis consecutius d'ingressos creixent en dobles dígits.

Últimas noticias