Berenberg sacseja aquest cop a Caixabank: "És la nostra última opció a la banca espanyola"

Estableix una recomenació de venda amb un preu objectiu de 1,85 euros

Per

Bolsamania | 23 ago, 2016

Actualitzat : 17:01

El broker alemany torna a assenyalar al sector bancari espanyol. Si fa uns dies era Banco Santander el que s'enduia la mala recomanació de Berenberg, aquest dimarts és Caixabank. El banc català segueix sent la seva “última opció” dins de la banca espanyola i li atorga el preu objectiu més baix que l'entitat presidida per Jordi Gual ha rebut en l'últim any.

La banca europea no es troba al millor moment i Berenberg torna a centrar el seu punt de mira en el sector espanyol. Fa només uns dies avisava que Santander “no està preparat per a una regulació més estricta i per a la caiguda dels beneficis”. Ara posa a la diana a Caixabank. Els alemanys han decidit reduir el preu objectiu de les accions de l'entitat catalana fins als 1,85 euros, des dels 2 euros anteriors, i reiteren la seva recomanació de vendre.

Apunta a la rígida regulació laboral espanyola com un dels principals problemes

La causa que sosté a aquesta recomanació és la caiguda dels beneficis bancaris, que en el cas de Caixabank, i segons Berenberg s'accentuen per diverses raons. La primera és la que afecta a tot el sector, que són els tipus d'interès sobre dipòsits negatius establerts pel Banc Central Europeu (BCE). La segona és un problema estructural de costos. Berenberg assenyala als “generosos salaris” com una de les principals causes d'aquestes elevades despeses i destaca que es necessitaran entre 5 i 10 anys per dur a terme la reestructuració necessària. A més, apunta a la rígida regulació laboral espanyola com un dels principals problemes per dur a terme aquest procés.

D'altra banda, està la proposta d'adquisició del Banco Portugués de Investimento (BPI) per part de Caixabank, de la qual els analistes del broker alemany no esperen que es generi cap millora dels beneficis. El proper 6 de setembre serà clau, ja que els accionistes de BPI decidiran si renuncien al 20% dels seus drets de vot ja que l'oferta de compra està condicionada a aquesta condició.

ELS PROPERS ANYS SERAN DURS

A les previsions per tot 2016 i els propers dos anys, Berenberg preveu una estabilització dels beneficis per sobre dels 1.000 milions d'euros, nivell no aconseguit des deL 2010. Per aquest any estima que el banc guanyarà 1.126 milions mentre que eL 2017 aquesta xifra es quedaria als 1.105 milions.

Una de les principals causes per les quals ha augmentat el benefici de Caixabank en els últims anys ha vingut de la millora del marge d'interessos, una de les principals fonts d'ingressos dels bancs. Malgrat això, Berenberg espera un gir en aquesta tendència i preveu una reducció per als propers dos anys.

El banc espanyol puja en la borsa aquest dimarts un 1,17% a la calor de la resta del selectiu espanyol i aconsegueix els 2,33 euros. No obstant això, en el que portem d'any les seves accions cauen un 25%.

Últimas noticias