Berenberg dóna "un toc 'a Telefónica i retalla les seves estimacions d'EBITDA per a 2018 i 2019

Redueix lleugerament el seu preu objectiu fins als 11,30 euros

Per

Bolsamania | 19 des, 2017

El passat mes de setembre, els experts de Berenberg milloraven la seva recomanació sobre Telefónica fins a 'comprar' des de 'mantenir' a causa del càstig que l'operadora havia patit en borsa. Alhora, elevaven el preu objectiu fins als 11,50 euros des dels 10,1 euros, xifra que suposava atorgar a l'empresa un potencial del 30% des dels preus de cotització en aquest moment. Llavors, aquests analistes valoraven positivament el nou equip directiu de Telefónica i destacaven el seu "sòlid flux lliure de caixa". "La reducció del palanquejament és una història més creïble del que ho ha estat al passat", argumentaven aquests experts.

Aquest dimarts, però, Berenberg ha decidit donar un 'petit toc' a l'operadora. Encara que manté el consell de 'comprar', retalla lleugerament el seu preu objectiu fins als 11,30 euros. Això sí, més dràstic ha estat a l'hora de reduir les seves previsions d'EBITDA en un 23% per 2018 i 2019 "a mesura que actualitzem el nostre model per tenir en compte un creixement d'EBITDA més modest el proper any a Alemanya, la revisió a les previsions sobre les divises i una major pressió en marges a Xile i Perú, com es va destacar durant el tercer trimestre". Afegeixen aquests experts que les seves previsions d’OCF (flux de caixa operatiu) es redueixen en un 4,5%.

En aquest informe, els citats analistes tornen a referir-se al "sòlid flux lliure de caixa" però reconeixen que està "silenciat per una història sorollosa" i procedeixen a aquesta retallada a les seves estimacions.

L'any 2017 que està a punt de concloure no ha estat bo per a Telefónica. Els experts de 'Bolsamanía' destaquen que el seu degoteig a la baixa "no té fi" i avisen que, a curt termini, s'ha de vigilar el nivell dels 8,20 euros. "El realment important és que, des que va començar la correcció, els títols es troben dibuixant impecables màxims i mínims decreixents i així no es puja", apunten aquests analistes.

La reducció del seu voluminós deute és el gran repte de Telefónica. Per a això, se segueix especulant amb quan i com es desfarà de la seva filial al Regne Unit (O2) i fins i tot es barreja una nova retallada del dividend (tot i que de moment l'operadora ha dit que no el tocarà i, a més, això no seria suficient per reduir el deute en la quantitat que es necessita). A això s’hi suma la pressió sobre els preus a causa de la competència, un altre dels aspectes que està pesant sobre Telefónica durant els últims temps. Referent a això, els experts de Berenberg apuntaven al seu informe de finals de setembre que les preocupacions en aquest sentit "són exagerades". "Telefònica pot respondre a més competència sense modificar radicalment la seva estratègia", assenyalaven aquests analistes.

Últimas noticias