BBVA vol excloure de la retallada de bonus als seus especialistes tecnològics

Considera que no suposa un risc per a l'entitat malgrat els seus elevats salaris

Per

Bolsamania | 22 ago, 2016

Actualitzat : 17:46

BBVA considera que la retallada dels bonus imposat per la Unió Europea als directius del sector bancari no hauria d'aplicar-se als especialistes tecnològics. Segons informa Financial Times (FT), el banc presidit per Ignacio González, que s'autodenomina com un dels quals més innovació tecnològica aplica al seu model de negoci, considera que aquest tipus de professionals no hauria d'estar afectat per la retallada dels bonus.

El rotatiu anglès assenyala que BBVA ha escrit a dos comissaris europeus perquè els experts tecnològics no es vegin afectats per la legislació coneguda com CRD 4. Els empleats que estan catalogats com a gestors de riscos materials o que cobren més de 500.000 euros tenen el seu bonus limitat al 100% del seu salari fix, tret que els accionistes decideixin augmentar aquest percentatge fins al 200%.

L'objectiu d'aquesta legislació és limitar el salari variable que cobren els directius del sector bancari i els especialistes com els traders de bons. No obstant això, el BBVA argumenta que els especialistes tecnològics estan cada vegada millor pagats i se'ls aplica aquesta legislació, quan no suposen cap risc per als bancs.

Juan López Carretero, responsable de M&A Digital al BBVA, assenyala a FT que “una conseqüència no desitjada” de la legislació aprovada per la UE és que els experts tecnològics millor pagats són considerats un risc “com els traders. En alguns casos, competim contra els bancs americans o empreses tecnològiques en adquisicions. Els seus bonus no estan limitats, així que podem perdre. Crear una app per pagar en dos clics en comptes de vuit és quelcom valuós, però no suposa un risc”.

Carretero afegeix que “busquem una major definició de qui pren riscos en la legislació CRD 4 perquè estiguin correctament identificats i perquè qui estigui fora, com a emprenedors o experts tecnològics, rebin el suport adequat del banc”.

Últimas noticias