Bayer acomiadarà 12.000 empleats, el 10% de la seva plantilla, la majoria a Alemanya

També vendrà el seu negoci de salut animal i les marques de crema Coppertone i Dr Scholl’s

Per

Bolsamania | 29 nov, 2018

El grup farmacèutic alemany Bayer ha anunciat una profunda reestructuració estratègica després de la compra de Monsanto, que inclou l'acomiadament de 12.000 treballadors, la majoria d'ells a Alemanya.

La xifra de 12.000 acomiadaments suposa retallar gairebé un 10% de la seva plantilla actual a nivell mundial, que segons la companyia es troba formada actualment per 118.200 empleats. Uns 4.100 llocs de treball seran retallats en el negoci de llavors després d'integrar Monsanto, i altres 6.000 en funcions corporatives i en plataformes de diversos països.

En un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Bayer també explica que té previst vendre el seu negoci de salut animal i les marques de crema Coppertone i Dr Scholl’s, així com la seva participació del 60% en el proveïdor de serveis sanitaris Currenta.

L'objectiu és que les mesures anunciades generin una contribució de 2.600 milions d'euros fins al 2022, "incloent-hi les sinergies esperades per l'adquisició de Monsanto". Part d'aquests diners serà reinvertit en els negocis considerats estratègics pel grup.

La previsió de Bayer és que els seus guanys 'core' augmentin en un euro per acció el 2019, fins a 6,80 euros, amb l'objectiu d'arribar als 10 euros per acció el 2022. Un altre objectiu és que el marge EBITDA en aquest exercici pugi fins al 30%.

L'objectiu del grup és centrar els seus esforços en el seu negoci farmacèutic, així com en el seu negoci de consum de salut i llavors. Aquest últim negoci s'ha vist reforçat de manera notable després de la compra del grup nord-americà Monsanto.

Últimas noticias