Barclays puja preu a Aena i BofA creu que "la millora de beneficis continuarà"

Els estrategs centren la seva atenció al 'Capital Markets Day' del gestor aeroportuari

Per

Bolsamania | 29 feb, 2024

Els resultats rècord d'Aena continuen despertant l'entusiasme dels analistes. Barclays ha elevat el preu objectiu fins als 180 euros per acció i reitera la seva recomanació de mantenir el valor, mentre que els experts de Bank of America (BofA), que reiteren el consell de comprar, creuen que "el cicle de millora dels beneficis continuarà".

El gestor aeroportuari ha obtingut el 2023 un benefici net de 1.630,8 milions d'euros, xifra que suposa un 80,9% més que l'any anterior, xifra que s'ha situat molt per sobre de les estimacions del consens.

"Els resultats d'Aena van ser sòlids i ens suggereixen que el seu cicle de millora de guanys continuarà, recolzat pel creixement del trànsit i les tendències resistents a la despesa comercial per passatger", indiquen a BofA.

A més, destaquen que la companyia "representa un hòlding central en infraestructures europees ateses les seves característiques estructuralment atractives: durada perpètua, forta posició al mercat (Espanya és el segon país més visitat del món, al voltant del 85% dels visitants estrangers arriben amb avió), capacitat excedent per acomodar un major creixement del trànsit, una alta generació de FCF (despesa de capital en nivells de manteniment fins al 2026) i un sòlid balanç”.

TOTES LES MIRADES POSADES SOBRE EL 'CAPITAL MARKETS DAY'

Després de presentar uns comptes que han batut expectatives, les mirades dels estrategs es dirigeixen cap a la propera cita clau d'Aena: el seu 'Capital Markets Day', que se celebrarà el 7 de març.

"Esperem que es reveli un nou pla d'inversió, però els plans de Madrid depenen de l'adquisició d'Air Europa i els plans de creixement de Barcelona són ostatges de la política regional", diuen a Barclays.

Per la seva banda, des de BofA preveuen que la companyia millori els seus objectius de guanys per al 2026. "En concret, projectem uns ingressos comercials i immobiliaris per al 2026 de 1.936 milions d'euros enfront de l'objectiu publicat anteriorment de >1.623 milions d'euros (ja superat a l'any fiscal 23). Les estimacions d'EBITDA del nostre grup per al 2024-26 per a Aena estan entre un 4% i un 5% per sobre del consens”, afegeixen.

Últimas noticias