Barclays guanya un 31% menys durant el primer semestre, fins els 1.317 milions

Els ingressos operatius nets de la companyia han sumat 11.960 milions

Per

Bolsamania | 29 jul, 2016

Actualitzat : 17:48

L'entitat britànica Barclays ha obtingut un benefici net atribuït de 1.110 milions de lliures (1.317 milions d'euros) en els sis primers mesos de l'any, la qual cosa suposa un 31% menys que els 1.611 milions de lliures (1.911 milions d'euros) que ha guanyat en el mateix període de l'any precedent, segons ha informat la companyia mitjançant un comunicat.

Els ingressos operatius nets han sumat un total d'11.960 milions d'euros, un 11% menys

Els ingressos operatius nets de Barclays entre gener i juny han sumat un total de 10.082 milions de lliures (11.960 milions d'euros), la qual cosa suposa un 11% menys que els 11.332 milions de lliures (13.443 milions d'euros) del primer semestre de l'any anterior, segons Europa Press.

Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

Durant el segon trimestre, l'entitat britànica ha aconseguit un benefici net atribuïble de 677 milions de lliures (803 milions d'euros), la qual cosa suposa un 40,9% menys que fa un any, mentre que els seus ingressos operatius nets han baixat un 9,6%, fins als 5.484 milions de lliures (6.506 milions d'euros). Així mateix, l'entitat informa que ha provisionat uns altres 400 milions de lliures (474 milions d'euros) per respondre a les reclamacions per la comercialització indeguda d'assegurances de protecció de pagament (PPI).

TRIMESTRE DE PROGRESSOS

El president executiu de Barclays, James I. Staley, ha assenyalat que ha estat un trimestre de "progressos molt encoratjadors" en la seva estratègia i ha destacat especialment els avenços registrats pels seus principals negocis, la seva filial de Regne Unit i la seva divisió Corporate & International.

L'entitat britànica ha aconseguit un benefici net atribuïble de 803 milions d'euros, un 40,9% menys que fa un any

En aquest sentit, ha remarcat que la imatge mostrada per l'entitat és la d'un "progrés fort i accelerat" en l'estratègia. "Seguim confiant que aquest és el pla correcte per Barclays i no veiem necessitat d'ajustar-lo o de canviar el ritme d'aplicació després de votar Regne Unit sortir de l'Unió Europea (UE) el passat mes", ha afegit.

Staley ha assegurat que donada la inherent diversificació del seu model de negoci, juntament amb el seu enfocament conservador al risc, l'entitat està ben posicionada per capejar qualsevol possible conseqüència econòmica d'aquesta decisió. "Estem molt oberts a les empreses i plenament compromesos a recolzar als clients i l'economia real a través d'aquest període d'incertesa", ha subratllat.

Llegiu més:

Barclays advierte que los resultados del 26J mantienen la incertidumbre y afectarán al crecimiento

Tres traders de Barclays declarados culpables por el caso de la manipulación del Libor

Barclays: El riesgo político en España continuará tras las elecciones del 26-J

Barclays lanza una aplicación para 'pagos transfronterizos'

Barclays considera la venta de su negocio en África

Últimas noticias