Barclays es desploma després de reconèixer un cop de 540 milions en emetre bons de més

L'entitat es veu obligada a endarrerir el programa de recompra d'accions anunciat

Per

Bolsamania | 29 mar, 2022

Barclays es deixa aquest dimarts un 5% a la borsa després d'haver reconegut pèrdues de 540 milions d'euros (450 milions de lliures) als seus comptes a causa d'una sèrie d'errors que ha comès durant l'últim any a l'hora d'emetre productes estructurats als Estats Units. El banc ha explicat en un comunicat que ha emès 15.000 milions més de dòlars en bons dels registrats, i ara haurà de recomprar els instruments financers afectats.

Això provocarà aquest impacte en els seus comptes, ja que ara els plans de Barclays passen per posar en marxa una "oferta de rescissió per a certs compradors", perquè la quantitat de bons venuda coincideixi amb la registrada davant dels reguladors.

D'aquesta manera, ha indicat Barclays, els inversors que s'acullin al programa rebran una oferta de compra dels seus productes estructurats al mateix preu de compra original. De moment, no ha donat més detalls sobre l'oferta de rescissió, ja que aquests seran publicats "en el moment oportú".

Tot i que sí que ha dit que l'impacte en els comptes es veurà reflectit a l'anunci de resultats del primer trimestre del 2022. I ha remarcat que està "avaluant l'impacte d'aquests assumptes als estats financers de períodes anteriors".

Però el que ha passat no només provocarà pèrdues. El banc, davant la necessitat de fer aquestes rescissions de bons i altres productes, s'ha vist obligat a endarrerir el programa de recompra d'accions que havia anunciat el 23 de febrer passat, per valor de 1.000 milions de lliures (uns 1.198 milions d'euros).

Aquest programa, ha remarcat l'entitat, començarà ara en algun moment del segon trimestre de l'any, encara que no se n'ha especificat res més.

Així mateix, a la nota Barclays ha informat que ha encarregat una revisió independent dels "fets i circumstàncies" que han provocat aquesta situació, incloent-hi l'entorn de control de les emissions. Per la seva banda, les autoritats reguladores també estan fent les investigacions pertinents i sol·licitant informació.

Barclays té la intenció de presentar una nova declaració de registre automàtic davant la SEC "al més aviat possible", i assegura seguir "compromès amb el seu negoci de productes estructurats als Estats Units".

Últimas noticias