Bankinter valora Inditex en 34 euros, però Sabadell no hi veu recorregut alcista addicional

Els analistes valoren també la fort arrencada de les vendes durant el segon trimestre

Per

Bolsamania | 09 jun, 2021

Els analistes de Bankinter han elevat la valoració d'Inditex fins a 34 euros per acció des dels anteriors 32 euros per títol i han reiterat el consell de compra sobre la matriu de Zara. Els resultats que ha presentat la multinacional tèxtil, així com la seva "sòlid arrencada" del segon trimestre fiscal, han convençut aquests analistes. No obstant això, Sabadell considera que el valor ja no té recorregut alcista addicional en cotitzar molt a prop dels seus màxims històrics.

"Els resultats baten àmpliament les expectatives en creixement i en marges. Les vendes van guanyant tracció durant el trimestre, encara que segueixen impactades per les restriccions en mercats com el Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Portugal i el Brasil", afirmen.

"De mitjana, el 24% de les hores comercials no han estat disponibles durant el trimestre. El segon trimestre fiscal arrenca amb força. Entre l'1 de maig i el 6 de juny les vendes augmenten +102% enfront del mateix període de 2020", afegeixen.

A més, destaquen que "el marge brut, que s'esperava pla, augmenta 50 punts bàsics al primer trimestre, quan l'impacte de la Covid-19 no va ser encara significatiu després de l'amortització d'inventaris duta a terme el 2019. Una vegada desaparegudes les restriccions, les perspectives de creixement són positives en un entorn de tornada a la normalitat particularment favorable per al sector tèxtil, com mostra l'arrencada del segon trimestre".

D'altra banda, destaquen que "tot i que els resultats segueixen afectats per la Covid-19, la solidesa del model es demostra amb una forta generació de caixa, l'augment de marges, la contenció d'inventaris i el creixement de les vendes en línia, i les físiques quan no hi ha restriccions. El pla estratègic 2020-2022 insisteix en el model integrat de botigues i venda en línia i resultarà en major rendibilitat i menor intensitat de capital".

Finalment, assenyalen que "el grup no esmenta objectius de creixement de les vendes a llarg termini (+4%/+6% anteriorment) i reprèn la seva política de dividend, consistent en un 60% de payout ordinari i dividends extraordinaris. El Consell d'Administració d'Inditex proposarà a la Junta General d'Accionistes un dividend de 0,70 euros per acció per a l'exercici 2020, compost per un dividend ordinari de 0,22 euros i un dividend extraordinari de 0,48 euros".

SABADELL: "NO HI VEIEM RECORREGUT"

Per la seva banda, els analistes de Banc Sabadell comenten que "totes les línies han tingut un comportament millor del previst. Hem vist un fort rebot en ingressos en un trimestre que ha anat de menys a més (ja estan amb el 98% de botigues obertes ara), amb les vendes fluctuant en funció de l'impacte de les restriccions per la Covid-19".

"Comparat amb el primer trimestre de 2019, les vendes encara estarien un 17% per sota, tot i que segons avança l'exercici la situació millora i al començament de segon trimestre (1 maig-6 juny) pugen un +5% enfront de 2019 (+102% vs 2020) cosa que considerem positiu. Amb tot, creiem que l'acció ja descompta una forta recuperació, de manera que no hi veiem recorregut".

"Tècnicament, el valor cotitza a només un 3% dels màxims històrics que va marcar el 2017 als 33,38 euros. L'interessant seria comprovar que en espelmes setmanals el preu és capaç de superar aquesta important resistència. Si ho fa, estarem davant un important senyal de fortalesa en la major companyia del nostre país per capitalització borsària, ja que des d'aquest moment es col·locaria en el que coneixem com a pujada lliure absoluta", explica JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Últimas noticias