Bankinter estima entre 80 i 100 milions l'impacte de l'impost a la banca a Espanya

El càlcul s'ha fet per als exercicis 2023 i 2024

Per

Bolsamania | 19 gen, 2023

"Entre 80 i 100 milions d'euros anuals durant el 2023 i el 2024". Aquesta és l'estimació que ha fet Jacobo Díaz, director financer de Bankinter, sobre l'impacte que tindrà sobre els resultats del banc l'impost a la banca aprovat pel govern espanyol per als propers dos anys.

"Segons el que sabem fins ara, el registre es realitzarà al primer trimestre del 2023 i serà comptabilitzat com una contribució, a la mateixa línia del Fons de Garantia i del Fons de Resolució", ha explicat el directiu durant la presentació a analistes dels resultats del 2022.

D'altra banda, Díaz ha assenyalat que "esperem que l'euríbor se situï a nivells del 3,5% durant el 2023" (actualment està al 3,33%) i s'ha mostrat "molt optimista, especialment per a la primera meitat del any".

PAGAMENT EXTRAORDINARI AL QUART TRIMESTRE

Sobre l'augment de costos registrat al quart trimestre, que ha sorprès els analistes, Díaz ha precisat que es tracta d'un "càrrec no recurrent", motivat per un pagament especial a la plantilla per compensar la inflació; i pels "incentius variables més grans" que han rebut els treballadors per "un comportament excepcional" del compte de resultats.

"Seguim amb la nostra política d'augmentar els beneficis per sobre dels nostres costos. Ha estat un càrrec no recurrent d'uns 15 milions d'euros i no és res de què preocupar-se", ha afegit Díaz.

Últimas noticias