Bankinter es manté 'neutral' amb Aena però eleva el preu objectiu fins als 144,4 euros

El bròker ha revisat tant el preu objectiu com les estimacions

Per

Bolsamania | 14 abr, 2023

Actualitzat : 12:12

Els analistes de Bankinter han decidit elevar el preu objectiu que atorguen als títols d'Aena un 15%, des dels 125,8 euros als 144,4 euros actuals. "Encara que no ofereix potencial respecte al nostre preu objectiu, presenta possibles catalitzadors a curt/mitjà termini que donaran suport a la cotització, com una recuperació de la demanda encara més gran o el procés d'adjudicació de les botigues Duty free", comenten aquests experts, que mantenen el consell de neutral.

Al darrer informe, els estrategs del banc expliquen quin és el seu punt de vista sobre l'operador aeroportuari després que hagi donat a conèixer les seves xifres de trànsit de passatgers. En concret, apunten que el trànsit de passatgers "es recupera més ràpid del previst i podria tornar a nivells previs al virus ja el 2023", després d'anunciar Aena que pels aeroports de la xarxa han passat 54 milions de persones, un 41, 6% més, al primer trimestre.

"El nombre de passatgers fa 3 mesos consecutius que està superant els nivells previs al virus, per això revisem a l'alça les nostres previsions de trànsit aeroportuari +5% vs anterior", apunten aquests analistes, que estimen que el 2023 Aena aconseguirà 275 milions de passatgers, que implica "recuperar els nivells del 2019, que són alhora màxims històrics".

A més, destaquen que els resultats del quart trimestre del 2022 "van mostrar una clara millora del negoci comercial (30% de l'EBITDA)". Hi ha més passatgers i consumeixen més a l'aeroport, assenyala Bankinter, que també incideix que "el procés de licitació dels seus locals comercials resultarà en rendes més grans". "La de restaurants s'ha tancat amb un increment del 32% de la renda fixa i del 3% de la variable", comenten.

"A finals d'aquest any finalitzarà la de botigues lliures d'impostos (Duty free), que suposarà una millora dels ingressos, tenint en compte l'interès rebut i amb un increment de la superfície destinada a aquest fi. Això permet compensar en part la compressió de marges del negoci aeronàutic (57% de l'EBITDA), a conseqüència de l'elevada inflació de costos”, apunten aquests analistes.

I atès que les tarifes "no pujaran almenys fins al 2026 i la capacitat de reduir costos és molt limitada", això els porta a mantenir el consell de neutral. Tot i que eleven el preu objectiu i les seves estimacions per als propers anys. "Avancem la recuperació de nivells d'EBITDA previs al virus al 2024 (vs 2025 anterior) i incrementem +7% l'EBITDA estimat a partir del 2025. Això suposaria superar les previsions incloses al pla estratègic 2022-2026 de la companyia", recalquen.

Últimas noticias